IKEA får webben att skratta med sina nya produktnamn från Google-sökningar

ikea © JuliusKielaitis / Shutterstock.com

Alltid fullt av bra idéer, IKEA får folk att prata igen med en marknadsföringskampanj som säkerligen kommer att få webben att skratta.

Den svenska jätten har lanserat en webbplats som döper om sina produkter med namn från Google-sökningar.

När Ikea döper om sina produkter med humor

Ikea saknar inte humor. Första april tvingar det svenska varumärket att återlansera en marknadsföringsverksamhet som syftar till att göra narr av de outtalbara namnen på dess möbler för att förbättra dess referenser. Företaget lanserade för några år sedan en sajt som heter “Retail Therapy”, där dess vardagliga hushållsprodukter döptes om baserat på populära Google-sökningar i Sverige med fokus på kärlek och familjerelationer.

IKEA Retail Therapy © Ikea
IKEA Retail Therapy © Ikea
IKEA Retail Therapy © Ikea

© IKEA

En sängbänk blir ‘Min partner snarkar’, champagneflöjter blir ‘När barnen lämnade huset’, en uppsättning gör-det-själv-verktyg blir ‘Svårt att få en tonåring ur sängen’ och en sax har döpts om till “Min son spelar tv-spel för mycket.” Det råder ingen brist på roliga exempel och 5 år efter starten av lanseringen fortsätter kampanjen att vara en hit. Det visas fortfarande i toppen av Googles resultat med mer än 175 miljoner användare nådd och försäljningen av de berörda produkterna skulle ha ökat med 25 %.

Källa: Creapiller

Relaterade Artiklar

Back to top button