IKEA: en överraskande nomadisk och lysande högtalare på flykt

Ikea högtalarlampa © FCC

En IKEA Vappeby-högtalare som också fungerar som en lampa dök upp på FCC:s hemsida, där dess design och några tekniska specifikationer finns listade.

IKEA intresserar sig allt mer för uppkopplade föremål. Efter att ha presenterat bland annat Symfonisk högtalarlampor samsignerade med Sonos sägs möbeljätten utveckla en ny hybridproduktmodell mellan belysning och ljudenhet.

2-i-1: en bärbar högtalare, men också en lampa

Vappeby, det är dess namn, läckte genom dokumentation inlämnad till Federal Communications Commission (FCC), ett certifieringsorgan som är verksamt i USA. Gränsen upptäckte detta artikelnummer och kunde hämta diagrammet ovan och mer produktinformation från källan.

Det är därför en Bluetooth-högtalare som använder en formfaktor svampsäker, vatten- och dammbeständig enligt IP65-certifiering för strand- eller poolbruk.

Kapslingen fungerar också som en bärbar lampa, eftersom den innehåller en glödlampa som avger ljus vid en temperatur på 2 700 K, vilket motsvarar varmvitt.

Med en USB-C-laddningsport sägs enheten ha upp till 13 timmars batteritid med volym och ljusstyrka inställd på 50 %.

Ikea högtalarlampa © FCC - ikea

Fokuserad på Spotify

Ett annat intressant element, IKEA Vappeby skulle vara utrustad med en Spotify Tap-knapp, som gör att du efter tryck kan återuppta din musik där du slutade senast du lyssnade. Ett dubbeltryck är användbart för att begära en ny musikrekommendation.

Spotify Tap finns redan på några modeller av hörlurar från märken som Samsung, Microsoft, Bose, Jabra eller till och med Skullcandy, men vi hade aldrig sett det på en Bluetooth-högtalare tidigare.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button