IKEA ansluter sig också till Matter-protokollet och dess produkter kommer att finnas tillgängliga om några månader

ikeaLead © Ikea

Den svenska byrån har formaliserat ett nytt Matter-nav redo samt en ny IKEA Home-app. Lansering planerad till nästa oktober.

IKEA har meddelat lanseringen av ett Matter-kompatibelt nav kallat “DIRIGERA”. Den kommer att åtföljas av en ny IKEA Home-app. Den svenska firman lovar att det kommer att bli ” praktisk, lätt att använda och användarvänlig “.

Vad är Matter Protocol?

För det första är en snabb presentation av Matter förmodligen inte överflödig. Kom ihåg att detta är ett protokoll för anslutna objekt som syftar till att ansluta alla enheter i huset utan att oroa sig för varumärket. Kort sagt, ett enhetligt protokoll.

Detta initiativ, initierat av CSA (Connektivity Standards Alliance), samlar nu mer än 400 medlemmar, inklusive Amazon, Apple, Google, Signify, Samsung SmartThings och Philips Hue.

DIRIGERA, efterträdare till TRÅDFRI

Tillbaka till IKEA. Det svenska företaget har förstås redan en del erfarenhet av smarta hemsektorn: sedan 2014 har det erbjudit en gateway som heter TRÅDFRI. Enligt IKEA kan DIRIGERA hantera fler produkter. Dessutom kommer navet också att dra nytta av en ny, mer funktionell och ergonomisk IKEA Home-applikation, enligt företaget.

Med DIRIGERA och den nya appen har vi fokuserat på att stärka och förenkla onboardingprocessen vid anslutning av nya smarta enheter. Vi har också lagt till anpassningsalternativ, som att skapa olika scener med förinställda smarta produktfunktioner för alla dina olika aktiviteter och tider runt huset. », förklarar Rebecca Töreman, affärsledare på IKEA.

Tack vare användarfeedbacken vi har fått sedan lanseringen av TRÅDFRI Gateway 2014 kan vi fortsätta att likställa teknik med enkelhet och tillgänglighet och ta vår heminredningsexpertis in i framtiden. “, fortsätter hon.

Björn Block, affärsområdeschef inom företaget, motiverar detta nya nav med det växande intresset för det uppkopplade hemmet de senaste åren. Han påminner om att IKEAs utbud av uppkopplade produkter redan inkluderar ” ljud, ljus, luftrening, persienner och mer som kommer “.

Lansering av det nya navet i år

IKEA avslöjade inte många tekniska detaljer, bara att DIRIGERA har en diameter på 112 mm och en höjd på 27 mm. Den har en GbE-port och kommer att drivas via ett USB-C-uttag. Som jämförelse är TRÅDFRI gångväg 45 mm hög och 110 mm i diameter.

IkeaTradfri © Tradfri

På prissidan kostar TRÅDFRI 29,99 euro. Vi kan förvänta oss ett något högre pris för dess efterträdare.

Lanseringen av DIRIGERA och den nya smarta appen IKEA Home är planerad till oktober 2022. Användare kommer givetvis att kunna fortsätta använda TRÅDFRI-gatewayen och den nuvarande appen. Slutligen, vet att IKEA planerar att lansera en kontrollfunktion utanför hemmet under första halvåret 2023.

Om samma ämne:
En batterifri framtid för OPPO? Detta är vad som verkar dyka upp, åtminstone för små sammankopplade objekt

Källa: IKEA

Relaterade Artiklar

Back to top button