IFA: Philips avslöjar den anslutna högtalaren/Atmos Fidelio FS1 samt 4 nya soundbars

Philips Fidelio FS1

Ingen större förändring hos Philips / TP Vision, åtminstone inte i deras ljudsortiment för hemmabio. Tillverkaren har precis presenterat 5 nya produkter redo att matcha dess ny serie OLED+-tv-apparater.

På programmet: en ansluten och surroundhögtalare från Fidelio-sortimentet, och 4 soundbars med olika orienteringar.

Fidelio FS1: en ansluten högtalare, stereo, surround eller Atmos

Med en ganska sober men synbart lyxig design (användning av läder och aluminium) är FS1 en ganska high-end högtalare. Faktum är att den här modellen är baserad på en trevägsljudarkitektur, bestående av en 9 cm basdrivrutin som stöds av 2 passiva radiatorer, en 6,3 cm mellanregistergivare vänd uppåt (Atmos-kanal) och en 25 mm diskanthögtalare.

Philips Fidelio FS1

Det stora pluset med enheten är att lita på det anslutna/Multiroom DTS Play-Fi-protokollet. Tack vare detta kan FS1 fungera som en fristående, men också i en stereokonfiguration med en andra högtalare och en kompatibel Ambilight TV, eller till och med som en bakre högtalare, i en Surround/Atmos-konfiguration. Philips funderar uppenbarligen på att para ihop med den framtida FB1 soundbaren såväl som med FW1 subwoofern. Dessutom har Fidelio FS1 en LED-remsa som kan förlänga Ambilight-effekten hos kompatibla Philips TV-apparater.

FS1 kommer att finnas tillgänglig i oktober för 329,99 euro styck. Som en påminnelse kommer FB1 soundbar att släppas denna månad för 899,99 euro, och FW1 subwoofern är redan tillgänglig för 549,99 euro.

4 soundbars för alla användningsområden

De 4 soundbars (med subwoofer) som är mindre avancerade än Fidelio-seten kan delas in i två grupper.

Den övre delen av partiet, B8907 och B8507 är respektive referenser 3.1.2 (8 givare, inklusive 2 vertikala) och 3.1 (6 givare) med DTS Play-Fi-integration. Därför är de anslutna och kompatibla med bakhögtalare av FS1-typ. Båda staplarna är också Bluetooth 5.3, vilket ger hopp om LE Audio-kompatibilitet. Båda inkluderar ett eARC-uttag.

Philips B8907

Effektmässigt utvecklar B8907 inte mindre än 720 W, mot 600 W för B8507.

För sin del är B7807 och B7207 3.1 och 2.1 soundbars som inte är DTS Play-Fi-kompatibla och i allmänhet inte anslutna. B7807 är tekniskt mycket lik B8507, eftersom den behåller samma ljudarkitektur, motsvarande kraft och integrationen av ett HDMI eARC-uttag, allt med Dolby Atmos-stöd. Mindre ambitiös, den lilla B7207 har bara 4 högtalare, är endast Dolby Digital-kompatibel och är begränsad till HDMI ARC-kontakter, inte eARC. Det är därför ett slags insteg/mellanregister lite högre än nuvarande B6405. Dessa soundbars, som annonseras för november månad, har ännu inget officiellt pris.

Källa: Philips pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button