IFA: Huawei MatePad Pro 11, en elegant och lätt surfplatta med full vy

Huawei MatePad Pro 11 © @Nathan De Langhe för Clubic

Det är en Läsplatta mycket annorlunda än den vi förväntade oss att den kinesiska tillverkaren skulle presentera för oss på IFA 2022. Huawei MatePad Pro 11 motsvarar faktiskt inte modellen som den gav oss en glimt av på MWC 2022, parallellt med presentationen av dess spännande MatePad pappersläsare.

Snart tillgänglig i Frankrike i två format, nya Huawei MatePad Pro har allt för att tillfredsställa kreativa människor.

Huawei MatePad Pro: 11 eller 12,6 tums produktivitet

Med en vikt på bara 449 gram och 5,9 mm tjock är 11-tums Huawei MatePad Pro inte bara ultratunn och ultralätt: den har en elegant design med sin aluminiumlegeringsram, magnesium. Dessutom ger frostingen på baksidan den en slät och silkeslen metallisk reflektion som är resistent mot slitage och märken.

Huawei MatePad Pro 11 © @Nathan De Langhe för Clubic

En ädel look som absolut inte är bortskämd med sin Full View-skärm, tvärtom. Faktum är att 11-tums OLED-panelen är omgiven av smala 4,2 mm kanter för att uppnå ett förhållande mellan skärm och yta på 92 %. Det bör noteras att skärmen har en rejäl uppdateringsfrekvens, upp till 120 Hz, och att den innehåller en hårdvarulösning för att minska blått ljus och därmed skydda användarnas ögon.

Huawei MatePad Pro 11-surfplattan är dedikerad till att förbättra användarens produktivitet och har funktionalitet med delat fönster och flera fönster. Enheten kan alltså utföra upp till fyra uppgifter samtidigt med multifönstret, i form av två delade fönster och två applikationsbubblor. Och den har Huawei Sound-teknik: sex högtalare är uppdelade i hög och låg frekvens för att stödja Stereo Vibe och Ultra-Bass.

Huawei MatePad Pro 11-surfplattan kommer att finnas tillgänglig i Frankrike från oktober 2022, till ett pris av 649,99 euro. 12,6-tumsversionen kommer att släppas senare, i november. Dess storlek och kvaliteten på dess OLED-skärm borde göra den till en intressant följeslagare för kreativa människor, särskilt tack vare andra generationens M-Pencil-penna.

Ett löstagbart tangentbord och penna för att fullborda upplevelsen

Surfplattan kan magnetiskt ansluta till Huawei Smart Magnetic Keyboard och paras via Bluetooth för att fungera som en vanlig bärbar dator. Dessutom gör denna konfiguration det möjligt att ladda tangentbordet trådlöst.

Men tangentbordet kan förbli fysiskt separat från surfplattan, men kopplat till den via Bluetooth, för att tillåta gemensam användning i alla situationer, särskilt i trånga eller obekväma utrymmen.

Huawei MatePad Pro 11 © @Nathan De Langhe för Clubic

När det gäller M-Pencil stylus 2e generationen finns den nu i en ny vit färg och en ny finish. Faktum är att i denna nya version är pennans kropp täckt med silikonpolymerharts för att erbjuda större komfort för användaren, samtidigt som verktygets vattenbeständighet förstärks.

Huawei-konferensen på IFA 2022 kommer att hållas på lördag morgon. Vi kommer då att ha mer information om MatePad Pro 11, men speciellt om dess 12,6-tumsversion som den kinesiska tillverkaren har varit ganska snål med…

Källor: IFA, pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button