IFA: Huawei MateBook X Pro, en smidig utveckling för premium-ultrabooken

Huawei MateBook X Pro 2022 © © Huawei

Huawei presenterade under IFA sitt senaste ultrabook. Denna modell nöjer sig med stora förbättringar och förlitar sig framför allt på kvaliteten på sin skärm.

Huawei anländer lagom till läsårets start med MateBook X Pro (2022), dess senaste laptop hittills.

En mer exakt stor skärm för bättre färgåtergivning

De verkliga nyheterna med denna modell är koncentrerade till Real Color FullView-skärmen. Huawei erbjuder med sin nya modell en 14,2-tums panel i 3:2-format, med en 3,1K-upplösning på 3 120 x 2 080 pixlar och en pixeltäthet på 264 ppi. Den har också en ljusstyrka på 500 nits och kompatibilitet med sRGB- och P3-färgrymder för ännu mer trovärdig färgåtergivning än föregående generation. Användare som arbetar med foto- och videoprojekt kommer också att uppskatta uppdateringsfrekvensen på 90 Hz.

Huawei stoltserar också med TÜV Rheinland Eye Comfort 3.0-certifieringen som erhållits av sin senaste bärbara dator, vilket säkerställer bättre visuell komfort. Bländning har också minskat med 60 % jämfört med den tidigare modellen.

Kameran återgår till sin traditionella plats högst upp på skärmen och inte längre under en tangent på tangentbordet. Detta kontroversiella designval övertygade oss inte under vårt test av Huawei MateBook X Pro (2021) för några månader sedan, vi uppskattar att varumärket har kommit till sitt förnuft med denna nya enhet.

För ljuddelen gör inte Huawei halva åtgärder med sex högtalare och fyra integrerade mikrofoner för att fånga det minsta ljud under en inspelning eller ett videosamtal.

Huawei MateBook X Pro: ett mer än gediget tekniskt blad för mobilt arbete

Utformningen av enheten förändras inte i grunden. Enheten har en tjocklek på 15,6 mm för en något lättare vikt på 1,26 kg på vågen, förmodligen tack vare dess chassi av magnesiumlegering. Två USB-A-portar och en USB-port kompletterar anslutningen, samt en jackport och en HDMI 2.0-port. Anslutning tillhandahålls av ett Wi-Fi 6-chip.

På prestandasidan kommer Huawei MateBook X Pro (2022) att kunna räkna med en Intel Core i7-1260P-processorcertifierad Intel Evo, 16 GB minne och 1 TB SSD-lagring. Super Turbo-tekniken återkommer också för bättre resurshantering och förbättrad prestanda, och den bärbara datorn kommer att levereras med Windows 11.

Huawei tillkännager äntligen en autonomi på mellan sju och tio timmar i videouppspelning och en 90 W laddning.

Huawei MateBook X Pro kommer att finnas tillgänglig från den 16 september 2022 till ett pris av 2 199 euro. Förbeställningar startar idag, den 2 september, om du vill unna dig det för tillbaka till skolan.

Källa: Huawei pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button