iCloud: hur skapar man en brevlåda?

Sammanfattning
 • Skapa iCloud Mail på en iPhone eller iPad
 • Skapa iCloud Mail på en Mac
 • Hur skapar man alias för din iCloud-postlåda?
 • Vad är funktionen “Göm min e-postadress”?

Apple Mail iOS © Apple

Apple erbjuder sina lojala användare att ersätta sin e-posttjänst med sin egen patenterade klient. Låt oss ta reda på hur du snabbt skapar din iCloud-postlåda från din iPhone eller Mac men också de få ytterligare alternativen som erbjuds av tjänsten.

När Apple lanserade iCloud 2011 erbjöd det amerikanska företaget sina användare en onlinelagringstjänst samt komplett meddelandehantering som var perfekt integrerad i dess olika produkter via Mail-applikationen. Det är också möjligt att konfigurera de flesta e-postprogram som erbjuds av tredjepartsutgivare för att ta emot dina meddelanden.

De flesta historiska Apple-användare har redan ett konto hos tillverkaren. Verkligen lanserade företaget före iCloud en annan molntjänst som heter MobileMe. Det senare var inte särskilt framgångsrikt, på grund av dess många buggar, men tillät många människor att dra nytta av ett e-postkonto som slutade med domänen me.com.

För dem som ännu inte har ett e-postkonto eller vill överge Gmail eller Outlook för lösningen som erbjuds av den kaliforniska tillverkaren, att skapa en iCloud-postlåda tar bara några minuter, vi förklarar här proceduren att följa för att snabbt dra nytta av denna tjänst på iOS och iPadOS eller din MacBook.

Skapa iCloud Mail på en iPhone eller iPad

Innan du kan skapa din iCloud-e-postadress måste du först skapa ett Apple-ID från din mobila enhet eller dator. För att göra detta, gå till App Store från din iPhone eller iPad, skapa sedan ditt användarnamn genom att ange din e-post och personlig information.

För att skapa en iCloud-e-postadress från din iPhone som kör iOS, gå helt enkelt till applikationen “Inställningar” och klicka sedan på den första sektionen högst upp på sidan, med titeln ditt fullständiga namn.

Klicka sedan på iCloud för att komma åt dina kontoinställningar och markera slutligen rutan “iCloud Mail”.

Leta reda på iOS © © Clubic.com
Mail iCloud iOS © © Clubic.com

En dialogruta kommer sedan att uppmana dig att välja din huvudadress som slutar på @icloud.com. Du kan ange vilket personligt användarnamn som helst enligt dina preferenser, såvida det inte redan används av en annan person.

Allt du behöver göra är att validera för att slutföra konfigurationen och ansluta. Ditt iCloud-e-postkonto läggs automatiskt till i Mail-programvaran på din iPhone eller iPad där konfigurationen utfördes.

Skapa iCloud Mail på en Mac

Om du bara har en Mac eller om du föredrar bekvämligheten med en gammal bra dator istället för att gå igenom en liten pekskärm, är det också möjligt att skapa och konfigurera din iCloud-e-postadress från macOS i några mycket enkla steg.

För att göra detta måste du först gå till programmet “Systeminställningar” på din Mac, symboliserat av en ikon som representerar ett tandhjul. Du kan också komma åt den genom att klicka på “Apple”-ikonen längst upp till vänster på skärmen och sedan klicka på “Systeminställningar”.

Välj sedan “Apple ID” för att komma åt din kontoalternativlista. Kontrollera slutligen “iCloud Mail”. Ett popup-fönster öppnas då och låter dig välja din identifierare för att fylla i din e-postadress som slutar med @icloud.com.

Leta reda på macOS © © Clubic.com

Slutligen validera skapandet av din e-postadress. Ditt konto konfigureras automatiskt i Apple Mail-programvaran. Dina första mail hämtas automatiskt med push.

Det är också möjligt att konfigurera ditt iCloud-e-postkonto och ansluta till det flera andra e-postklienter som Spark, Outlook eller AirMail. För att göra detta måste du ange ditt användarnamn och ett applikationslösenord, som ska genereras från webbplatsen så att du kan hantera ditt Apple-ID.

Hur skapar man alias för din iCloud-postlåda?

En enda iCloud-adress är inte nödvändigtvis det mest praktiska om du vill använda ditt huvudkonto för alla dina webbaktiviteter. Du vill till exempel inte att kommersiella sajter ska ha tillgång till din riktiga e-postadress när du beställer en produkt på en e-handelssajt eller använder ett prisjämförelseverktyg.

iCloud låter dig undvika att byta från ett e-postkonto till ett annat tack vare alias. Detta alternativ låter dig dra nytta av ytterligare adresser kopplade till ditt huvudkonto. Du kan skapa upp till tre alias totalt och använda dem som du vill på webben. Dina olika e-postmeddelanden kommer automatiskt att skickas till din inkorg för att underlätta deras mottagning och läsning. Du kan också radera dem väldigt enkelt när du inte längre behöver dem och på så sätt undvika att översvämmas av reklammejl på några sekunder.

För att skapa ett alias finns flera lösningar tillgängliga för dig. Du kan först gå igenom din webbläsare genom att gå till webbplatsen icloud.com. Klicka bara på Mail-ikonen för att komma åt din inkorg. Klicka sedan på kugghjulsikonen längst upp till vänster på skärmen för att komma åt inställningarna, välj sedan “Inställningar”. Klicka sedan på “Konton” och slutligen på knappen “Lägg till ett alias”.

Mail iCloud iOS © © Clubic.com

Välj slutligen din e-postadress, namnet som du vill att den ska visas under och en etikett så att du kan klassificera ditt alias och klicka slutligen på “Lägg till”.

Mail iCloud iOS © © Clubic.com

Apple låter dig också komma åt fönstret för att skapa alias direkt från Mail-appens inställningar. Allt du behöver göra är att klicka, från din iMac eller din MacBook, på “Mail” sedan “Inställningar”, “Konton”, klicka på “E-postadress” och sedan “Hantera e-postadresser”. En flik öppnas i din webbläsare till iCloud-webbplatsen. Allt du behöver göra nu är att tillämpa proceduren ovan.

Mail iCloud iOS © © Clubic.com

När du väl har skapats behöver du bara i alternativet “E-postadress” välja den eller de adresser som ska användas för att skicka vart och ett av dina e-postmeddelanden. De kommer alltså att vara valbara varje gång ett e-postmeddelande skapas.

Äntligen för iOS och iPadOS är saker och ting strikt identiska. När dina alias har skapats från webbläsaren (vilket du kan göra från mobil Safari) behöver du bara gå till “Inställningar”, klicka på ditt användarnamn och sedan trycka på “iCloud” och gå till under “Mail” längst ner på denna sida. Ett fönster öppnas där du kan välja de alias som erbjuds när du skriver ett brev.

Hitta vårt andra innehåll på iCloud

 • Apple iCloud recension: en molntjänst optimerad för Mac, iPhone och iPad
 • Hur skapar man ett iCloud-konto?
 • Hur synkroniserar jag bilder med iCloud?
 • Hur tar man bort ett iCloud-konto?
 • Hur återställer jag glömt iCloud-lösenord?
 • iCloud: hur använder jag Find My, Apples verktyg för att hitta dina enheter?
 • iCloud: hur skapar man en brevlåda?

Vad är funktionen “Göm min e-postadress”?

Apple erbjuder nya alternativ till sina betalda iCloud-prenumeranter. Nu kallat iCloud +, erbjuder tjänsteerbjudandet större onlinelagring men också möjligheten att dölja din e-postadress för vissa korrespondenter.

Denna funktion, utformad för att öka användarnas integritet, låter dig skapa slumpmässiga alias för var och en av de webbplatser du registrerar dig på. Således känner inte e-handelssidan eller det sociala nätverket som du registrerar dig på din riktiga adress men du får fortfarande deras e-postmeddelanden på din huvudadress.

Du kan också skapa en alternativ e-postadress för att skydda din identitet när du skickar e-post till en okänd avsändare.

Mail iCloud iOS © © Clubic.com
Mail iCloud iOS © © Clubic.com

Om du använder iCloud+ kommer “Dölj min e-postadress” automatiskt att erbjudas dig när du skapar ett kundkonto från webbläsaren Safari, oavsett din enhet. Det senare låter dig också skapa ett komplext och unikt lösenord för att ytterligare skydda dina personuppgifter.

För att aktivera det på macOS, öppna programmet “Systeminställningar” och klicka sedan på “Apple ID” och öppna avsnittet “Dölj e-postadress” genom att klicka på “Alternativ”. Från fönstret som öppnas kan du skapa en ny e-postadress genom att klicka på “+”-symbolen. Slutligen kan du lägga till en etikett för att hitta det domännamn som varje skapad adress tillhör.

Mail iCloud iOS © © Clubic.com

På telefon eller surfplatta är proceduren densamma. Gå bara till “Inställningar”, klicka sedan på ditt namn, “iCloud” och sedan “Göm min e-post”. Återigen, från den här panelen kan du lägga till en ny adress kopplad till en etikett, för att skapa en adress per domän och stärka din säkerhet på webben.

Hur loggar jag in på din iCloud-postlåda?

För att logga in från Apples Mail-app anger du bara din iCloud-e-postadress och ditt lösenord. För andra meddelandetjänster som Outlook måste du skapa ett applikationslösenord från Apple ID-webbplatsen, vilket tillåter hantering av dess identifierare med tillverkaren.

Hur skapar jag ett nytt iCloud-konto?

För att skapa ett nytt iCloud-konto måste du först logga ut från det gamla kontot på din telefon, surfplatta eller dator. Gå sedan bara till enhetsinställningar, iCloud och följ instruktionerna för att skapa ett nytt ID.

Var kan jag hitta min iCloud-brevlåda?

Det finns flera sätt att komma åt din iCloud-postlåda. Det enklaste är självklart att gå igenom Mail-mjukvaran, integrerad i varumärkets olika operativsystem. Du kan också gå via din webbläsare genom att ansluta till iCloud-webbplatsen som låter dig hämta dina e-postmeddelanden från vilken enhet som helst.

iCloud7

iCloud är en molnlagrings- och synkroniseringstjänst utformad och designad nästan uteslutande för Apple-terminaler. Det är en extremt lättanvänd tjänst som erbjuder lagringsutrymme till attraktiva priser. Dess synkroniserings- och delningsfunktioner mellan Mac-datorer, iPhones och iPads är ganska anmärkningsvärda och ger verklig komfort i dagligt bruk. Utanför Apples ekosystem har iCloud å andra sidan inget intresse.

För identiska eller mycket liknande priser erbjuder konkurrerande molntjänster som Dropbox, pCloud eller Google Drive många fler funktioner för att arbeta med dokument, dela innehåll, spela upp multimediafiler, etc. Så många möjligheter att iCloud reserverar i mindre utsträckning endast för Apple-användare…

Mest

 • Djup integration i Apple-enheter
 • Enkel användning
 • Dela mellan Apple-användare
 • Överkomliga priser

De mindre

 • Begränsade funktioner
 • Designad endast för Apple-produkter
 • Nedladdningshastighet
 • Endast 5 GB ledigt utrymme

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button