iCloud: hur använder jag Find My, Apples verktyg för att hitta dina enheter?

Sammanfattning
 • Hur ställer jag in iCloud Find My på Mac, iPhone och iPad?
 • Vilka funktioner har Locate?
 • Hur hittar man en väns eller familjemedlems iPhone?

Apple Hitta / Hitta min

Med Find My, eller Locate på franska, erbjuder Apple en jäkla praktisk applikation för att hitta förlorade eller stulna enheter. Vi kommer genast att förklara hur du konfigurerar och använder den här appen på din iPhone, iPad och Mac.

Dök upp för några år sedan på Apple-enheter, Find My, eller Locate på Molières språk, gör att du kan hitta din förlorade enhet som din iPhone ansluten till iCloud, din iPod touch eller din Mac-dator, även om de inte längre är anslutna till Internet.

Under en tid har mjukvaran också berikats med andra funktioner såsom möjligheten att hitta vänner, dina AirPods eller till och med AirTag-objektspårare för att snabbt få tag på dina nycklar eller din plånbok.

Hur ställer jag in iCloud Find My på Mac, iPhone och iPad?

För att aktivera Find My eller Locate på din iPhone eller iPad men även din iPod touch måste du först skapa ett iCloud-konto och ansluta din mobila enhet till det.

Gå sedan helt enkelt till applikationen “Inställningar” på din iOS-enhet och klicka på avsnittet där ditt namn visas, högst upp i listan med alternativ.

Klicka sedan på “Locate” (eller “Find my” om din enhet är på engelska) och slutligen på “Find my iPhone” eller “Find my iPad” beroende på vilken enhet du använder.

Leta reda på iOS © © Clubic.com
Leta reda på iOS © © Clubic.com

Här hittar du tre alternativ. Markera “Hitta min iPhone” eller “Hitta min iPad” för att aktivera platsalternativet. Dessutom, om du aktiverar alternativet “Locate Network” kommer dina Apple-enheter också att kunna identifieras även offline.

Leta reda på iOS © © Clubic.com
Leta reda på iOS © © Clubic.com

Faktum är att även när den är avstängd kan enheten avge en signal som tas upp av alla Apple-enheter i omlopp, som en iPhone eller en Mac, som ett globalt mesh-nätverk. Datan är uppenbarligen säker och ingen användare men du kan komma åt platsen på en karta över din enhet. Det sista alternativet “Skicka senaste plats” gör att iOS-enheten kan dela platsen för iPhone till Apple precis innan den tar slut på batteri för att lättare hitta tillbaka den om den tappas bort.

På din Mac är det också möjligt att starta “Locate”-funktionen. För att göra detta, öppna helt enkelt programmet “Systeminställningar”. Klicka sedan på “Apple ID”.

Leta reda på macOS © © Clubic.com

Leta reda på macOS © © Clubic.com

Markera rutan “Hitta min Mac” i listan över tjänster i iCloud för att aktivera plats. Till höger ser du en “Alternativ”-knapp som också låter dig aktivera läget “Locata Network” för att tillåta alla Apple-enheter i omlopp i världen att ta reda på platsen för din Mac om den förklaras förlorad eller felplacerad.

Leta reda på iOS © © Clubic.com

Du kan också använda webbversionen av iCloud, som erbjuder dig en Find My-app (Locate) som låter dig hitta dina enheter men också för att förklara dem förlorade eller stulna med ett klick, för att skicka ett meddelande till personen som har hittat din iPhone och radera deras data från din webbläsare men också från din Android-smarttelefon via den mobila webbläsaren du väljer.

Hitta iCloud.com © © Clubic.com

Hitta vårt andra innehåll på iCloud

 • Apple iCloud recension: en molntjänst optimerad för Mac, iPhone och iPad
 • Hur skapar man ett iCloud-konto?
 • Hur synkroniserar jag bilder med iCloud?
 • Hur tar man bort ett iCloud-konto?
 • Hur återställer jag glömt iCloud-lösenord?
 • iCloud: hur använder jag Find My, Apples verktyg för att hitta dina enheter?
 • iCloud: hur skapar man en brevlåda?

Vilka funktioner har Locate?

Hitta-funktionen på iPhone eller Mac låter dig först och främst hitta dina olika Apple-enheter. Det kan självklart vara din iPhone, din iPad men även din Mac.

Genom att komma åt Find My-appen på iOS och macOS kan du hitta alla dina enheter som är anslutna till ditt iCloud-konto på en världskarta. iPhone eller Macs GPS-koordinater uppdateras i realtid så att du kan hitta din smartphone eller dator var den än befinner sig.

Med Locate kan du också hitta dina förlorade föremål, utrustad med AirTag-spårare. Öppna bara programvaran på din iPhone eller Mac för att hitta dem var som helst i världen men också för att hitta dem inom en meter tack vare ett detekteringssystem som talar om var objektet befinner sig och dess avstånd. Du kan också ringa AirTag för att hitta din borttappade enhet var som helst i huset. Du kan också använda Find My för att hitta dina AirPods anslutna till ditt iCloud-konto.

Apple AirTags test © © Pierre Crochart för Clubic

Hitta min erbjuder också ett läge för att förklara din iPhone, iPad eller Mac stulen eller förlorad. Det här systemet låter dig blockera åtkomst till din telefon på distans, visa ett meddelande som uppmanar personen som hittade din enhet att lämna tillbaka den till dig, men också att radera den på distans för att hindra någon från att komma åt alla dina personliga data. Denna tjänst fungerar oavsett om din enhet är aktiv eller avstängd, till exempel utan batteri.

Faktum är att de olika Apple-enheterna alltid sänder sin position även om de är avstängda eller tar slut på batteri, och detta under en period på flera timmar. Alla Apple-enheter kan samla in denna data på ett helt säkert sätt. Ingen användare under iCloud kommer att kunna fånga platsen för din förlorade enhet. Detta kommer att skickas till Apple och levereras till dig på en av dina Apple-enheter eller från iCloud-webbplatsen.

Med Locate-applikationen kan du äntligen hitta dina vänner. När de har accepterat, från sina iCloud-kontoinställningar, att dela sin plats med dig, kan du lättare hitta dem med hjälp av deras enhet och till och med skapa en rutt till deras plats. Din iPhone guidar dig till dem genom att ge dig olika riktningar att ta för att nå dem snabbt och utan att gå vilse.

Hur hittar man en väns eller familjemedlems iPhone?

Som vi sa låter Find My dig snabbt hitta dina nära och kära och kontakter med hjälp av GPS-platsen för deras Apple-enhet.

För att du och dina vänner ska kunna dela din plats behöver du gå till appen “Hitta mig” på din iPhone. Klicka sedan på “Mig”-knappen längst ner på skärmen. Slutligen, markera alternativet “Dela min plats” för att aktivera lokaliseringen.

Hitta mina vänner iOS © © Clubic.com
Hitta mina vänner iOS © © Clubic.com

Klicka sedan på fliken “Personer” längst ner på skärmen. Här hittar du en lista med kontakter som du kan dela din plats med. Medlemmarna i din “familjedelning” till exempel läggs till automatiskt, om du redan har konfigurerat en familj som därmed kan dra nytta av Apple-abonnemang och andra tjänster som erbjuds av tillverkaren.

För att göra en begäran om platsdelning till en kontakt, klicka på “+”-symbolen och sedan på “Dela min plats”. Hitta sedan kontakten som du vill göra förfrågan till och klicka på namnet på din kontakt för att göra en förfrågan.

Hitta mina vänner iOS © © Clubic.com
Hitta mina vänner iOS © © Clubic.com

Din kontakt kommer äntligen att få ett meddelande som uppmanar honom att dela sin position med dig och du kommer att hitta hans plats på en världskarta för att snabbt och enkelt hitta dig.

iCloud7

iCloud är en molnlagrings- och synkroniseringstjänst utformad och designad nästan uteslutande för Apple-terminaler. Det är en extremt lättanvänd tjänst som erbjuder lagringsutrymme till attraktiva priser. Dess synkroniserings- och delningsfunktioner mellan Mac-datorer, iPhones och iPads är ganska anmärkningsvärda och ger verklig komfort i dagligt bruk. Utanför Apples ekosystem har iCloud å andra sidan inget intresse.

För identiska eller mycket liknande priser erbjuder konkurrerande molntjänster som Dropbox, pCloud eller Google Drive många fler funktioner för att arbeta med dokument, dela innehåll, spela upp multimediafiler, etc. Så många möjligheter att iCloud reserverar i mindre utsträckning endast för Apple-användare…

Mest

 • Djup integration i Apple-enheter
 • Enkel användning
 • Dela mellan Apple-användare
 • Överkomliga priser

De mindre

 • Begränsade funktioner
 • Designad endast för Apple-produkter
 • Nedladdningshastighet
 • Endast 5 GB ledigt utrymme

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button