IceBot, en isrobot som kan reparera sig själv på en annan planet

En grupp forskare från University of Pennsylvania har skapat en robot som huvudsakligen består av is med förmågan att ta skydd på vilken planet som helst.

IceBot presenterades vid IEEE / RSJ International Conference on Robots and Intelligent Systems (IROS). Vid presentationen verkade den lilla maskinen som ett alternativ för att utforska andra atmosfärer i vår galax.

Men hur skulle IceBot fungera på en annan planet?

Som nämnts ovan är den mest framstående egenskapen hos denna typ av robot att den är byggd med is. Det betyder att den kan arbeta på vilken planet som helst med mycket låga temperaturer, det vill säga förhållanden som liknar Antarktis.

“På en kall planet kan roboten få is lokalt”, till och med “använda värme, vatten eller en elektrisk borr för att skära och reparera sig själv.” Detta skulle tillåta honom att skapa de bitar som krävs för att kunna röra sig och överleva i en annan värld.

Även om idén låter intressant, kan robotar ha problem med det elektroniska kortet eller batterierna. Vad menar du? Om iskroppen börjar smälta kan det i slutändan påverka apparatens kretslopp. Så tanken är att temperaturen hålls hela tiden och på alla ställen.

För att göra detta måste robotarna balansera sin inre temperatur så att ingen av deras delar smälter. Annars kan kretsarna skadas fullständigt och göra apparaten oanvändbar.

IceBot tränar i Antarktis

För närvarande är IceBot utbildad i antarktiska miljöer och möjligheten att den kommer att användas på andra planeter är inte utesluten. När allt kommer omkring är is ett element som finns i hela galaxen.

Den här serien kan faktiskt bana väg för denna lilla 6,3 kg-enhet, byggd för hand i GRASP-laboratoriet vid University of Pennsylvania. Därför kan isrobotar bli ytterligare ett alternativ för NASA att fortsätta utforska rymden.

Relaterade Artiklar

Back to top button