I2P vs Tor: känna till de viktigaste skillnaderna

Att upprätthålla integritet och anonymitet på webben är viktigt för många användare. Vi vet redan att vår nätverksdata är mycket värdefull och det finns många sätt att samla in personlig information. Nu kan vi även ha tjänster och verktyg för att skydda oss och på så sätt undvika informationsläckor. I den här artikeln kommer vi att prata om I2P och Tor . Vi kommer att visa vilka de viktigaste skillnaderna är.

Bläddra anonymt, något mycket eftertraktat

Många användare letar efter ett sätt att förbättra integriteten och surfa anonymt. Detta förhindrar att dina personuppgifter samlas in av tredje part för att till exempel inkluderas i spamkampanjer eller för att få riktad reklam.

Vissa verktyg och tjänster kan hjälpa till att upprätthålla anonymiteten på webben. Det spelar ingen roll om vi surfar från mobila enheter eller stationära datorer, vi kan fortfarande stöta på problem som äventyrar vår integritet.

Bland alternativen vi har för att förbättra integriteten kan vi nämna användning av Tor och I2P . Det här är tjänster som låter dig erbjuda större anonymitet, även om var och en har sina fördelar och skillnader från den andra. Vi kommer att förklara för dig vilka som är de viktigaste.

Tor vs I2P, två tjänster för att få anonymitet

I båda fallen har vi kommer att få anonymitet på nätverket. De kommer att tillåta oss att surfa på ett mer privat sätt, utan att exponera vår data. Dessa är mycket användbara alternativ när vi vill förhindra inspelning av våra data. De tillåter också användare att komma åt Dark Web.

Fördelar med Tor över I2P

Först har vi alternativet Tor . Detta är ett projekt som syftar till att skapa ett kommunikationsnätverk för att inte avslöja identiteten på den information som utbyts. Därför förblir användarna anonyma hela tiden. Detta inkluderar även att dölja IP-adressen.

De är baserade på fri programvara. Operationen består av att skicka dessa meddelanden genom flera länkar, som anses som om de vore lager av lök genom vilka det dirigeras. På så sätt lyckas de dölja originaldata.

Man kan säga att det har olika fördelar om vi jämför med I2P. Här är några av de viktigaste:

  • Fler användare : det är en mycket mer populär tjänst och har därför fler användare. Det betyder att det finns mycket mer information och tutorials för att använda den.
  • Bättre blockera DoS-attacker : På grund av att den är större och tyngre utvecklade den också bättre optimering för att blockera och förhindra DoS-attacker.
  • Klientnoder använder lite bandbredd : Om bandbredd är ett problem för användare bör det noteras att klientnoder inte kräver mycket.
  • Mer effektiv : En annan fördel med Tor framför I2P är att den är mer effektiv när det gäller minnesanvändning.
  • Fler utgångsnoder : Tor är designat för att optimera utgående trafik genom att ha fler noder tillgängliga.

Fördelar med I2P över Tor

Å andra sidan har vi alternativet I2P . Dess akronym kommer från Invisible Internet Project (Invisible Internet Project). Vi kan säga att det är en variant, ett alternativ till Tor-nätverket, men där vi hittar intressanta fördelar:

  • Kortlivade tunnlar : En av fördelarna är att I2P-tunnlar har en kort livslängd. Detta gör att du kan minska antalet prover som en angripare kan använda för att utföra en attack.
  • Större kompatibilitet : en annan viktig fördel med att använda I2P är att det har större kompatibilitet med de olika aktiviteter som utförs på Internet och de verktyg vi använder.
  • Flera paket eller meddelanden skickas : till skillnad från Tor där bara ett meddelande skickas, skickas flera paket eller meddelanden via I2P och de går igenom de olika noderna.
  • Enkelriktade tunnlar : begäran och svaret går på olika sätt.
  • Mer anpassning : I2P erbjuder också användare större anpassning.

Kort sagt, som vi har sett, används I2P och Tor för att få anonymitet på nätverket. Var och en av dessa alternativ har sina egna speciella fördelar. Målet är alltid att upprätthålla integriteten ordentligt när vi surfar på Internet.

Relaterade Artiklar

Back to top button