I USA vandaliseras Tesla Superchargers regelbundet (och ingen förstår varför)

Test-Supercharger-Tesla-for-all © Soufyane Benhammouda för Clubic

I USA är olika Tesla Supercharger-terminaler offer för vandalism.

Flera stationer blev alltså offer för förnedring, särskilt med avskurna kablar.

Tesla Superchargers: varför så mycket hat?

För några veckor sedan fick vi veta att omkring 17 % av elektriska laddstationer i Tyskland var offer för vandalism. Försämringar som också påverkar det amerikanska territoriet, sedan förare nyligen delade på Reddit bilder av Tesla-stationer, vars kablar helt enkelt har klippts av.

I dagsläget är det svårt att veta om det är kopparstöld eller “omotiverad” skadegörelse, men de aktuella vandalerna ser till att noggrant undvika övervakningskamerornas synfält för att begå sina missgärningar. Och om Tesla är mycket reaktiv för att återställa de vandaliserade terminalerna, blir de senare snabbt återigen offer för förnedringar.

Incidenter som inträffade särskilt på sidan av Cincinnati eller till och med Los Angeles, som ibland visar en önskan att återvinna så mycket koppar som möjligt och ibland förmodligen en enkel önskan att skada. Det råder ingen tvekan om att Tesla (liksom de andra) kommer att vidta nya åtgärder som syftar till att ytterligare skydda sina laddstationer.

Laddstationer: var laddar du din elbil i Frankrike?

Med elbilens snabba utveckling växer laddstationer upp överallt i Frankrike. För att hitta den station som ligger närmast dig och den mest lämpade för dina behov, har flera platser geolokaliserat all dedikerad infrastruktur.
Läs mer

Källa: Teslarati

Relaterade Artiklar

Back to top button