I USA utökar Tinder kontrollen av föregångare till våld till sina andra dejtingappar

Dejtingapp © © Alexander Sinn via Unsplash

Systemet för att verifiera våldets historia, utplacerat på Tinder tidigare i år, kommer nu att vara anställd på de andra två dejtingtjänsterna som ägs av Match Group.

Match Group, moderbolag till Tinder, har för avsikt att utöka sina senaste säkerhetsåtgärder till sina två andra dejtingplattformar: Match (tidigare Match.com) och Stir. I det här fallet planerar gruppen att distribuera bakgrundskontrollsystemet för våld där. En enhet som gjorde sin debut på Tinder i början av mars.

Se till din framtid datum är mild som ett lamm

Syftet med detta system? Tillåt användare att kontrollera om personerna de planerar att träffa har en historia av ” våldsamt och skadligt beteende “. För att utföra denna verifiering använder Match Group en tredjepartstjänst: Garbo. En ganska omfattande interaktion mellan användaren är också nödvändig, vilket kan påverka enhetens effektivitet.

När det gäller Match, om du berättar för någon om en dejt, kommer en bubbla att dyka upp som frågar om du vill kolla deras bakgrund. En länk låter dig sedan konsultera ytterligare information om säkerhet och tar dig sedan till Garbo-plattformen.

Du kommer då att bli ombedd att fylla i mycket information om din framtid datum… varav några kan vara svåra att få tag på. För att verifieringen ska kunna starta krävs verkligen efternamn, förnamn, telefonnummer, födelsedatum eller till och med bostadsort för målpersonen. Data som är mycket svåra att känna till inför ett första möte och utan att väcka misstankar.

En verifiering som fortfarande är bindande… och inte helt gratis

Observera också att detta verifieringssystem inte är helt gratis. Som specifierat Gränsen, regelbundna användare av tjänsten kan utföra två bakgrundskontroller gratis, men de måste betala Garbo för följande. Premium-prenumeranter, å andra sidan, har rätt till fyra på varandra följande gratischeckar.

Moral, om du planerar att träffa en person genom en av dessa plattformar, är de gamla goda metoderna fortfarande de bästa: tveka inte att berätta för en älskad att du planerar att träffa en ny person, och berätta för dem den ungefärliga tiden du förväntar dig att återvända hem.

Om samma ämne:
Tinder stämmer Google för missbruk av dominerande ställning

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button