I USA faller Netflix och Apple TV+ klättrar

videoströmningstjänster

Det är inte nytt, Netflix tappar prenumeranter och skyller delvis på kontodelning. Under denna tid, AppleTV+ vinna territorium.

Netflix representerar fortfarande 21 % av den amerikanska streamingmarknaden, jämfört med endast 6 % för Apple TV+. Dessa siffror fortsätter dock att förändras.

Netflix tappar mark, de andra vinner

När Netflix meddelade sin förlust av prenumeranter under det senaste kvartalet skyllde plattformen på kontodelning i synnerhet. Som en påminnelse är det meningen att ett konto bara ska delas inom samma hushåll – men i verkligheten är det sällan fallet. Orsakerna till detta minskade intresse för plattformen är i själva verket flera, och inkluderar i synnerhet den ökade konkurrensen som blir mer och mer specialiserad och erbjuder konsumenter riktade portföljer av serier och filmer.

Konkurrensen går framåt, sakta men säkert. Apple TV+ tog 1 % mer marknadsandel detta kvartal, där Netflix tappade 2 %. Attraktionskraften för plattformen kan också vara dess pris: till €4,99 per månad, jämfört med €8,99 för Netflix (för grundprenumerationen kan Netflix-abonnemang stiga upp till €17,99), prisskillnaden är inte försumbar.

Hård konkurrens

Netflix är fortfarande streamingplattformen par excellence, tätt omkörd av Amazon Prime Video. Prime och Disney+ förblir också billigare och erbjuder även mycket originalinnehåll, medan Netflix har tvingats ställa in vissa produktioner på grund av bristande finansiering. Omvänt har Apple TV+ för närvarande ett litet bibliotek, men ett som producerar prisbelönta filmer och serier, som t.ex. CODA Var Ted Lasso.

Netflix tappar utan tvekan mark på grund av att de vill samla alla: genom att försöka nå ett allt bredare mål tappar dess produktioner i kvalitet. Däremot hemlagat innehåll som Stranger Things fortsätta att hålla abonnenternas uppmärksamhet, och den största streamingplattformen har ännu inte klagat.

Å andra sidan riskerar den att snabbt avsättas av Amazon Prime Video, som verkar kombinera prenumeranter och fördelar: prime-prenumerationen är €49 per år (€24 för studenter) och låter dig också dra nytta av gratis leverans och snabb på Amazon .

Källa: 9to5mac

Bästa streamingplattformen, 2022 års jämförelse

Under de senaste åren har videostreaming blivit ett av de mest populära sätten att se eller konsumera filmer och serier, oavsett om det är gratis VOD eller genom prenumeration (SVoD). Idag erbjuder många onlinetjänster olika kataloger, mellan originalproduktioner och storsäljare. Hur hittar du din väg genom denna djungel av prenumerationer och streamingtjänster? Vi gör en inventering av alla plattformar som är tillgängliga 2022 (uppdaterat 3 juni 2022).
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button