I turbulensen ändrar Netflix sin strategi för sin filmproduktion

Irländaren_cropped_0x0

netflix kommer att ge efter för sirenerna av vanliga för hans originalfilmer, som inte blir så mycket längre.

Sedan Netflix meddelade att de tappade 200 000 prenumeranter under ett kvartal råder kaos kring SVoD-plattformen. Dess börsvärde har rasat och tjänsten letar efter sätt att återvinna prenumeranter och intäkter, inklusive att ta itu med kontodelning.

Netflix vill ha färre filmer, men storfilmer

För att behålla sina prenumeranter, rekrytera nya och rationalisera sina kostnader kommer Netflix också att rubba sin strategi för produktion av långfilm, lär vi oss genom Hollywood Reporter.

Större, bättre och i mindre mängder Så här kan vi sammanfatta video on demand-jättens nya taktik för sina hemmafilmer. Netflix vill nu släppa storfilmer regelbundet och kommer att finansiera dem genom att klippa slussarna för filmer som är mindre enande och mainstream.

Enligt en källa i amerikansk media är målet att “ göra den bästa versionen av något istället för att göra det billigt i kvantitet “. Detta är inte nödvändigtvis dåliga nyheter, Netflix anklagas ofta för att satsa på volym mer än kvalitet, med ett brett utbud av filmer… lätt att glömma.

Dra en linje under typiska projekt Irländaren

Netflix kommer att skapa evenemanget. Och vi borde se frukterna av detta i år, med två storsäljare som landar i dess katalog som passar precis in i denna ram: Den grå mannen och Knives Out 2.

Denna strategi kommer oundvikligen också att orsaka offer. Netflix har redan klippt in projekt med animerade verk, vilket verkar vara ett segment som plattformen gynnar för att göra budgetnedskärningar.

Men även live actionfilmer påverkas. Det blir ingen uppföljare till filmen trots allt. Ljus, medan en uppföljare hade varit på gång ett tag. Vi kommer förmodligen att behöva ge upp de projekt som vi tjuvjagar stora namn för på bio för att ge dem carte blanche. En dyr och nischad långfilm som Irländaren av Martin Scorsese skulle inte längre finansieras av Netflix idag.

Källa: Hollywood Reporter

Bästa streamingplattformen, 2022 års jämförelse

Under de senaste åren har videostreaming blivit ett av de mest populära sätten att se eller konsumera filmer och serier, oavsett om det är gratis VOD eller genom prenumeration (SVoD). Idag erbjuder många onlinetjänster olika kataloger, mellan originalproduktioner och storsäljare. Hur hittar du din väg genom denna djungel av prenumerationer och streamingtjänster? Vi gör en inventering av alla plattformar som är tillgängliga 2022 (uppdaterat 3 juni 2022).
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button