I Sverige blir IKEA officiellt en leverantör av förnybar energi

ikea © JuliusKielaitis / Shutterstock.com

IKEA börjar distribuera el från vind- och solkraftsparker. Möbeljätten presenterade ”Strömma”, ett erbjudande som lanseras i september i Sverige innan det utökas till resten av världen.

Ingka, IKEAs moderbolag, förstärker därmed sitt engagemang för hållbar utveckling. Under de senaste tio åren har koncernen investerat 2,5 miljarder euro i förnybar energi.

Läs också:
I morgon, rymdsolel?

Att göra grön el tillgänglig och prisvärd

Målet med detta initiativ: göra el från hållbara källor tillgänglig och prisvärd för alla “. Företaget Svea Solar, som producerar de solpaneler som säljs av IKEA på elva marknader (inklusive Frankrike), kommer att ansvara för att köpa förnybar el från Nord Pool, den största elmarknaden i Europa. Det kommer sedan att säljas vidare till konsumenterna utan extra kostnad.

Enligt initial information kommer erbjudandet som IKEA skapat att bestå av ett fast månadsabonnemang, till vilket kommer en rörlig ränta. En dedikerad applikation gör det möjligt för kunder att spåra sin konsumtion. De som använder IKEAs solpaneler kommer till och med att kunna spåra sin egen energiproduktion och sälja oanvänd el.

Om företaget börjar med att installera sitt erbjudande på den svenska marknaden, hoppas kunna utöka denna tjänst samt distributionen av sina solpaneler “till hela världen. “Att tillföra lågkostnadssol- och vindkraft till så många människor som möjligt verkar vara nästa naturliga steg i vår hållbarhetsresa. », Förklarar det svenska varumärket.

Tillsammans med andra partners runt om i världen vill man också vara en del av en global rörelse för utveckling av förnybar energi.”att tillsammans bekämpa klimatförändringarna“. IKEA strävar efter att uppnå koldioxidneutralitet i all sin affärsverksamhet till 2030.

Källor: Reuters
, Ingka

Relaterade Artiklar

Back to top button