I sin tur tar Google Sonos inför domstol för patentintrång

Sonos rum

Den juridiska striden fortsätter mellan Google och Sonos. Den här gången är det den första staden som attackerar den andra, som han anklagar för att stuka flera tekniska patent.

Dessa två lämnar aldrig varandra! Efter flera respektive klagomål har spänningarna återuppstått de senaste dagarna mellan två märken som har gått slag för slag i nästan tre år. Google har verkligen inlett nya stämningar mot Sonos, med motiveringen att företaget grundat av John MacFarlane har brutit mot flera av sina patent relaterade till smarta högtalare och röststyrningsteknik.

Google anklagar Sonos för intrång i dess patent och aggressiv och vilseledande kommunikation

I den oändliga serien av strider mellan de två företagen är Sonos för närvarande den som har kunnat slå ner Mountain View-företaget, genom att få bort funktioner i Google-märkta produkter, som att kontrollera volymen och att synkronisera flera högtalare .

Men Google nämner i dessa nya rättegångar ett intrång i ytterligare sju patent. Dessa delas in i två separata genomgångar: en ägnas åt nyckelordsdetektering och trådlös laddning, den andra kretsar kring svar på röstinmatning.

För att motivera sin dubbla handling förklarar Google att man vill försvara sin teknik och utmana ” tydlig och fortsatt överträdelse av sina patent av Sonos. Företagets talesperson, José Castaneda, tror att Sonos har ” lanserade en aggressiv och vilseledande kampanj mot Googles produkter, på bekostnad av kunder som är gemensamma för båda företagen.

Rättegångar som inte markerar slutet på rättsmedel

Google lämnade in sina två överklaganden på måndagsmorgonen till en domstol i Kalifornien, vilket begränsar stämningarna till denna enda amerikanska stat för tillfället.

Men Google har inte för avsikt att stanna enbart vid dessa rättegångar och planerar redan att inleda en ny överklagan med USITC, USA:s internationella handelskommission. Dessa nästa rättegångar kommer att syfta till att förbjuda alla importerade Sonos-produkter som har de felande patenten.

Innan fientligheterna inleddes, det vill säga före 2020, arbetade Google och Sonos hand i hand, tills Sonos anklagade juggernauten för att ha stulit sin smarta högtalarteknik för att sedan tillverka dess Google Home, dess Nest och Pixel-enheter. Sedan dess har vi sett en riktig teknisk boxningskamp.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button