I Schweiz kan armén inte längre använda WhatsApp, Telegram eller Signal

schweiziska

Den schweiziska armén höjer tonen när det gäller sekretessen för uppgifterna, särskilt av utbytena med hjälp av direktmeddelande . Från och med nu är det en hemtjänst, Threemasom nödvändigtvis måste användas.

Och eftersom den schweiziska armén är ” ekonomiskt bekvämt », Threemas inköpskostnader täcks för alla dess medlemmar.

Vi bråkar inte med information

Schweizarna har verkligen en armé trots sin legendariska neutralitet och visar sig vara mycket strikta när det gäller konfidentialitet. Således är snabbmeddelanden som WhatsApp, Signal eller Telegram inte tillräckligt säkra för den schweiziska personalen. Följaktligen beslutades det för detta år 2022 att använda en dedikerad tjänst utvecklad i hjärtat av Alperna: Threema.

Ansökan ska nu användas av alla medlemmar av den schweiziska armén, från generalen till rekryten, och detta både för konfidentiella utbyten och för enkla diskussioner mellan soldater, eller till och med för samtal mellan soldater och deras anhöriga. . ” Alla andra tjänster är inte längre tillåtna “, förklarade talesmannen för den schweiziska armén, Daniel Reist.

Ingen amerikansk inblandning på menyn, men emmental så klart!

Soldaterna är alltså inbjudna till föregå med gott exempel ”, enligt anmärkningarna från Mr Reist vid denAFP, även om eventuella sanktioner vid avvikelse inte är kända. Dessutom säkerställer den senare att denna tjänst är kompatibel med europeiska dataskyddsbestämmelser och schweizisk lag, till skillnad från andra meddelandetjänster som nämnts tidigare.

Välsignelsen är också, för Mr Reist, att fly från amerikansk jurisdiktion: ” Sedan företaget [Threema] är baserat i Schweiz, är det inte föremål för Cloud Act som amerikanska företag “. WhatsApp, Signal eller Messenger är oroliga (vi kan dock notera undantaget Telegram, ett ryskt företag baserat i Dubai).

I alla fall täcks alla potentiella kostnader relaterade till köpet av Threema, som kostar 4 schweizerfranc per användare, exklusive eventuella årsavgifter, av armén. Ett tillvägagångssätt som ligger i riktlinjen för Federal Department of Defence, Civil Protection and Sports (DDPS), som också vill ha design av smartphones och applikationer specifikt dedikerade till den schweiziska militären.

Personuppgifter: resurser för information, verktyg för att återta kontrollen

I ett av avsnitten av podcasten “IRL” som hon är värd för Firefox delar Manoush Zomorodi med sig av en skrämmande anekdot. “En av lyssnarna, orolig för hennes alkoholkonsumtion, frågade på Google, säger värden. När hon sedan loggade in på Facebook började hon se riktade annonser för närliggande dryckesställen.
Läs mer

Källa: RT

Relaterade Artiklar

Back to top button