I rymden finns osynliga väggar

Den senaste upptäckten teoretiserar om osynliga väggar i rymden, en slutsats som ett team brittiska forskare nådde om galaxernas gravitation.

Osynliga väggar i öppet utrymme: fakta eller fel teori?

Universum slutar aldrig att förvåna och ge nya upptäckter, som för några dagar sedan, när vi kunde bevittna det första riktiga fotot av ett svart hål, just det i mitten av vår galax, Vintergatan.

Ett team av brittiska experter från University of Nottingham tog hand om studie om galaxers gravitation och relaterade effekter.

Enligt teorin bör de mindre galaxerna i universum följa ett exakt beteende som kommer att rotera runt de större.

Ändå händer det inte alltid, flera fall har observerats där de mindre ordnar sig i tunna skivor runt sina värdar.

Astronomer efter att ha utvärderat olika hypoteser om det och ställts inför långa studier har teoretiserat att det finns gudar väggar i rymden.

Dessa väggar bör bestå av en partikel som kallas ‘symmetron‘.

Dessa partiklar kan hjälpa till att förstå ett av de mest kontroversiella fenomenen i universum för tillfället – mörk materia.

I kosmologi med mörk materia det definieras som en hypotetisk komponent av ett element som, till skillnad från den kända klassiska materien, inte avger elektromagnetisk strålning och därför för närvarande endast kan detekteras indirekt genom gravitationseffekter.

Med inträdet i det nya rymdteleskopet James WebbUnder de närmaste åren kommer det att vara möjligt att undersöka mer avlägsna områden för att upptäcka om materiens väggar i rymden verkligen existerar.

Relaterade Artiklar

Back to top button