I Japan förbereder ett konsortium att lansera en kryptovaluta med stöd av yenen 2022

Kryptovaluta

Detta är det senaste projektet för banksystemet i den uppgående solens land. Genom att skapa en virtuell valuta som mer eller mindre följer yenens kurs vill Japan testa sin befolknings förmåga att anpassa sig till digitala valutor, samtidigt som landet fortfarande är resolut fäst vid kontantbetalningar.

Liksom USCD i USA kan DCJPY bli ett stabilt mynt men bara om testet av denna valuta är avgörande.

70 stora företag på projektet

Japans största företag har anslutit sig till projektet, som syftar till att åstadkomma en digital valuta kopplad till banktjänster och vardag. I det dagliga livet för en vanlig japan kommer detta att innebära att han kommer att ha möjlighet att konvertera sin yen till DCJPY när han går till banken.

Initiativet är tänkt att göra vardagen enklare eftersom dess användare kommer att kunna betala för många tjänster (transport, administration och bank) med denna digitala valuta. Totalt 70 företag använder denna betalningsmetod, inklusive den mycket kraftfulla East Japan Railway och banker som Mitsubishi UFJ Financial Group.

I Japan föredrar fortfarande 80 % av människor att betala kontant i butik. Denna statistik återspeglar bindningen till papperssedlar och misstro mot kryptovalutor. Detta nya mynt kommer att gå in i en testfas under andra halvan av 2022, har den japanska regeringen meddelat.

DCJPY, ett stabilt mynt som ännu inte säger sitt namn

I sina vitböcker (pressmeddelande om lanseringen av en kryptovaluta) heter DCJPY ännu inte stablecoin, även om det är den långsiktiga ambitionen. Stablecoins, kryptovalutor som backas upp av priset på en klassisk valuta (dollarn eller euron till exempel) är valutor som inte är föremål för hög volatilitet. Perfekt för vardagen, därför.

Vi föredrar termen CBDC här, för Central Bank Digital Currency. Kina och USA har redan skapat kryptovalutor av denna typ. Det är alltså en valuta vars värde kontrolleras av banker men vars drift sker på en blockkedja, vars typ ännu inte är specificerad. Tillräckligt för att glädja teknikentusiaster och göra myntsamlare besvikna.

Källa: InGadget

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval utvärderar de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att ta hänsyn till för att komma igång på ett säkert sätt. Vilken är den bästa kryptovalutabörsen i november 2021?
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button