I iOS 15 låter Home-appen dig lägga till ett obegränsat antal kameror och mer

Hem iOS © Apple

Home-applikationen utvecklas med iOS 15 : säkerhet, Siri, HomePod mini, här är vad du ska komma ihåg.

Uppdateringen till iOS 15 finns nu på ett stort antal iPhones och medför bland annat flera förbättringar och nya funktioner kring hemautomation och styrning av uppkopplade objekt.

Läs också:
iOS 15 finns att ladda ner för iPhone och iPad

Förbättrad säkerhet

I Home-applikationen tillåter HomeKit Secure Video-funktionen nu ett obegränsat antal övervakningskameror när du prenumererar på 2 TB iCloud Plus-prenumeration, tillgängligt med familjedelning till priset av 9,99 euro per månad. Tidigare sattes en gräns för att lägga till fem kameror.

Fortfarande säkerhetsmässigt kan Apple TV nu visa strömmen från flera kameror samtidigt, istället för bara en samtidigt. Fjärrkontrollen låter dig också slå på eller stänga av utomhusbelysningen, en manipulation som hittills krävde att du tog ut din smartphone.

Slutligen kan alla säkerhetskameror som är anslutna till HomeKit Secure Vide via en Apple TV 4K eller en HomePod mini varna användaren när närvaron av ett paket upptäcks. Det var redan möjligt att varnas för närvaro av människor, djur eller fordon.

Läs också:
iOS 15: nya funktioner, gränssnitt och releasedatum, vi berättar allt om uppdateringen

HomePod mini och Siri är inte bortglömda

Uppdateringen låter dig också styra din Apple TV genom en HomePod mini, via Siri, för att exempelvis läsa eller lansera specifikt innehåll. Dessutom kan en HomePod mini bli standardhögtalare för en Apple TV 4K, i mono eller i stereo om du har två högtalare. Fram till nu var denna funktion reserverad för den ursprungliga HomePod, som inte längre officiellt marknadsförs.

Siri, å andra sidan, blir smartare och förstår handlingsprogrammering. Han kan till exempel bli ombedd att slå på tv:n vid en viss tidpunkt senare på dagen eller att släcka ljuset när du lämnar huset.

Observera att watchOS 8 också ger en helt ny upplevelse för Home-appen, som är mycket effektivare på Apple Watch med uppdateringen.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button