I fritt fall håller Snapchat fast vid (gamla) grenar: millennials

Snapchat-logotyp © © Alexander Shatov / Unsplash

I stora svårigheter i år, snapchat måste absolut återhämta sig. För detta har dess VD, Evan Spiegel, beslutat att rikta sig till en mycket specifik målgrupp: millennials, det vill säga de i trettioårsåldern.

Spiegel delade ett omfattande memo på 4 000 ord till sina anställda för att säkerhetskopiera sin återhämtningsplan och hålla det sociala nätverket framåt.

Snapchat kommer att sätta upp en ” åldrande strategi »

Faktum är att företaget hade ett katastrofalt andra kvartal 2022 och har ännu inte uppnått något av de tillväxtmål som satts upp för detta år. Dess aktiekurs har också kollapsat med 80% sedan årsskiftet. Som ett resultat var Snapchat tvungen att avskaffa nästan 20 % av sin personalstyrka och måste nu fördubbla sina ansträngningar för att få huvudet ovanför vattnet.

Evan Spiegel tror att hans företag ” kan göra bättre och kan nå 450 miljoner dagliga aktiva användare i slutet av 2023, en ökning med 30 % från idag. För honom måste Snapchat ” fortsätta sin nuvarande globala tillväxtbana samtidigt som den ökar sin penetration i åtminstone ett nytt stort land eller en ny befolkning “.

Och målen är redan identifierade. Just nu är nästan hälften av amerikanska Snapchat-användare under 25 år, och Spiegel skulle vilja se den siffran förändras genom att göra sin app tilltalande för äldre demografi som millennials. Han vill sätta upp en åldrande strategi syftar till att locka 30- och 40-åringar.

Fem länder identifierade för utveckling

Dessutom vill VD:n expandera brett i fem distinkta länder: Spanien, Mexiko, Japan, Italien och Brasilien. ” Detta kommer att kräva betydande samordning och ansvarsskyldighet över våra kommunikations-, marknadsförings-, globala varumärkeserfarenheter, tillväxt-, produkt- och marknadsutvecklingsteam, såväl som många andra team. “, han skriver.

Förutom väletablerade strategiförändringar för att attrahera andra segment av befolkningen, hoppas Snapchat kunna dra fördel av sitt premiumerbjudande som rullades ut för två månader sedan och kallas Snapchat+. Slutligen satsar företaget också stort på augmented reality. Det håller på att skapa en affärsdivision för augmented reality för att sälja sin teknologi till andra företag.

Den förutspår också att reklam baserad på denna teknik kommer att representera 10 % av dess reklamintäkter år 2023.

Källor: Väktaren, Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button