I framtiden kommer vi att använda chip-miniorgan för att studera hjärnan

Hjärnan är förvisso det mest komplexa organet i människokroppen som vi än idag vet lite eller ingenting om. de främsta neurologerna och neurokirurgerna har bekräftat att vi känner till drygt 20 % av detta komplexa organ. Väldigt lite faktiskt. Det verkar dock som att det i framtiden kommer att vara möjligt att ytterligare studera hjärnan tack vare användningen av miniorgan som byggts i laboratoriet.

För att beskriva denna möjlighet är en forskning som dök upp på sidorna i den auktoritativa vetenskapliga tidskriften Avancerade biosystem. Studien i fråga bär signaturen av ett team av forskare frånInleda Italian of Technology (IIT) driven av Luca Berdondini. Specifikt har italienska forskare skapat organ i Miniatyr i laboratoriet montering hjärncellerneuroner, inom små sfärer. Inom den sistnämnda har man sedan infogat en Elektronisk anordning.

Namnet som IIT-forskarna gav denna uppfinning är “sfäroider“, Verkliga aggregat av nervceller som i alla avseenden är jämförbara med sfäriska miniorgan som kan simulera vissa funktioner hos ett organ så komplext som hjärnan. DE chip som forskare introducerar inuti dessa sfäroider kommer att tjäna till att utföra en aktivitet intern kontroll. De kan till exempel hjälpa till att studera effekterna av vissa sjukdomar eller ämnen som läkemedel på nervceller.

Det är verkligen en uppfinning utöver det vanliga som skulle kunna garantera oss en bättre förståelse av den komplexa och invecklade dynamik som reglerar hjärnans utvecklingsmekanismer och funktion. Allt detta, naturligtvis, med ansökningar som också kan intressera, i framtidenIntelligens Artificiell (TILL).

Relaterade Artiklar

Back to top button