I framtiden kan prenumerationer via App Store komma att öka utan ditt medgivande

AppStore © Bloomicon / Shutterstock.com

Dåliga nyheter om du prenumererar på appar på App Store kommer Apple att introducera ett nytt ogenomskinligt system för prenumerationer.

Inom en snar framtid kan priserna på iOS-appar öka utan ditt medgivande.

En ökning av abonnemang utan överenskommelse

En stor förändring kommer när det gäller att hantera prenumerationer på iOS. För närvarande måste användare ge sitt samtycke till att bli föremål för en prishöjning för de applikationer som de prenumererar på. Allt görs transparent via ett dedikerat fönster och en knapp för att ge godkännande. Apple kommer dock att ändra sitt sätt att gå tillväga.

För några dagar sedan kom en utvecklare över ett fönster som informerade honom om det nya månadspriset för Disney+-prenumerationen, utan att be om ett uttryckligt avtal. Endast en enda stor “OK”-knapp visades. Det finns en liten länk längst ner i fönstret, men bara för att få mer information eller avbryta ditt abonnemang. Om Apple inte omedelbart svarade, bekräftade företaget med TechCrunch att den testade denna nya automatiska acceptans med utvecklare av alla storlekar och alla länder.

Vi tror att denna förbättring kommer att gynna både utvecklare och användare. Vi kommer att dela mer information under de kommande veckorna. sa en talesperson för Cupertino-företaget. Som det ser ut är det svårt att föreställa sig hur ett sådant system skulle kunna gynna ägare av iPhones och andra iOS-enheter.

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button