I beta skulle iCloud Private Relay vara särskilt… ineffektivt

Apple Private Relay © © Apple

Verktyget nära en ” vpn med äppelmos är svårt att ta. Presenterad i kontinuiteten av iCloud+ under den senaste Apple Keynote med anledning av WWDC21, är iCloud Private Relay ännu inte klart.

En användare av Reddit, som experimenterar med betaversionen av tjänsten, rapporterar att Private Relay misslyckas med att dölja användarens riktiga adress när man surfar i Safari (!). Apple meddelar för sin del att Private Relay kommer att vara i offentlig beta i iOS 15 beta 7.

Läs också:
Apple Private Relay är inte tänkt att ersätta ditt VPN

För närvarande är Private Relay fortfarande bara i betaversion

Detta är överraskande nyheter när du är en VPN-användare. iCloud Private Relay-verktyget, även om det inte är utformat för att helt ersätta ett VPN, är ändå avsett att bekämpa spårning genom att göra användarens geolokalisering oprecis när man surfar i Safari och döljer dess faktiska IP-adress.

Tjänsten, som (förhoppningsvis) kommer att erbjudas i iOS 15 som ett betalalternativ inom iCloud+, är fortfarande i testfasen. Och en användare rapporterade just om Reddit ett stort fel. Den senare fann att Private Relay misslyckas med att dölja den verkliga IP-adressen för enheten som den fungerar på.

Användning av Apple Private Relay © Apple

Under ett test som utförts via WebRTC, detaljerar denna användare: ” Om du utför ett test med Private Relay aktiverat i steget “Reflexive connectivity” kommer du att se din adress från din Internetleverantör (ISP). Men om du ansluter via VPN eller proxy och provar testet igen läcker ingenting. Jag rapporterade detta fel till Apple. »

Var försiktig så om du testar Private Relay är du inte så dold som du kanske tror. Dessutom tillkännagav Apple i ett meddelande att, i version 15 beta 7 av iOS och iPadOS, “ iCloud Private Relay kommer att släppas som en offentlig betaversion för att samla in ytterligare feedback och förbättra webbplatsens kompatibilitet. Det finns därför fortfarande mycket arbete kvar att göra med denna innovation, Apple beslutade, som ett resultat, att skjuta upp lanseringen av Private Relay.

Vad betyder VPN? Komplett definition av ett virtuellt privat nätverk

Om du ens är lite intresserad av teknik är det idag omöjligt att aldrig ha hört talas om VPN. Presenteras som den idealiska lösningen för att garantera säkerheten för privata data och anonymitet online, de integrerar surfvanorna hos fler och fler internetanvändare. Men vilken definition kan vi ge av ett VPN?

Läs mer

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button