Hyundai vill släppa 17 elbilsmodeller till 2030

Hyundai Ioniq 7 Seven Concept © Hyundai Motor Group

Under ett möte med investerare tillkännagav Hyundais vd Jae-hoon Chang, bland andra ambitiösa ekonomiska planer, varumärkets önskan att släppa 17 elfordon till 2030.

Tack vare massiva investeringar runt om i världen hoppas det koreanska varumärket ta marknadsandelar inom elfordon.

Hyundai äntligen i loppet

I kölvattnet av en presentation för investerare avslöjade Jae-hoon Chang den stora elplanen som implementerats av tillverkaren fram till 2030. Varumärket indikerar att det vill investera 71 miljarder euro totalt för att uppnå sina ekonomiska mål, varav 14 miljarder kommer att gå till utvecklingen av elektrifieringen av sina fordon.

Denna investering kommer därför att göra det möjligt, genom att förbättra och bygga nya dedikerade fabriker, att producera 17 100 % elfordon till år 2030: 11 för Hyundai-märket och sex för lyxmärket Genesis. Försäljningsmålet har reviderats uppåt, med en önskan att för 2030 sälja 1,87 miljoner fordon över hela världen varje år och att få en andel på 7% av elfordonsmarknaden.

Denna plan kommer att vara på plats i år, eftersom det första fordonet som släpps kommer att vara Ioniq 6, följt av Ioniq 7 som planeras att lanseras 2024. Även om märket ännu inte har specificerat vilka modeller som kommer att släppas för de åtta. år framöver vet vi dock att det kommer att bli tre sedaner, sex stadsjeepar, ett lätt nyttofordon och en ny typ av fordon.

Om samma ämne:
Stellantis går med på att stoppa produktionen av termiska fordon i Europa inom fyra år

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button