Hyundai Nexo slår rekordet för vätgasautonomi

Nexo © Hyundai

Hyundai kommunicerar om prestandan hos sin bränslecells-SUV, några timmar efter att ha meddelat paus i utvecklingen av Genenis G80 Hydrogen.

Det koreanska varumärket kommunicerar om det nya autonomirekordet som registrerats av Nexo SUV på isbanan i Val Thorens i Savoie.

Demonstration i Savoyards land

Den franske föraren Adrien Tambay tävlade på isbanan Val Thorens, som nyligen förvandlats till ett internationellt rekordcenter för fordon med låga koldioxidutsläpp. På 6 timmar, och på en enda laddning, reste Nexo 666 kilometer på en höjd av 2 200 meter, eller 190 varv med ett genomsnitt över 110 km/h, vilket är ett absolut rekord för banan. Hyundai är stolt över prestandan och säger att Nexo renade nästan 270 kiloliter luft under iskretsens uthållighetsteste.

Medan rekordet från Hyundai väcker respekt timing av tillkännagivandet väcker frågor, särskilt efter att den koreanska tillverkaren tvivlade på den fortsatta utvecklingen av sitt lyxiga vätgasfordon, Genesis G80. För att bättre förstå Hyundais invecklade kommunikation måste vi titta närmare på vätgassituationen i Frankrike.

Frankrike satsar på väte

Ansett som en framtidsenergi av Emmanuel Macron, ser grönt väte att nästan 7 miljarder euro ägnas åt dess utveckling via France 2030-planen, inklusive 2 miljarder för perioden 2021-2022. Detta är en politisk vilja som antas av republikens president, som syftar till att göra Frankrike till en av de ledande producenterna av väte i världen. Macrons vision har bekräftats av transportminister Jean-Baptiste Djebarri, som ser väte som en hållbar lösning för att säkerställa den ekologiska övergången av fransk järnväg till renare energi.

Det är därför en välsignelse för Hyundai, som fortsätter att satsa hårt på vätgas trots de senaste svårigheterna som företaget har stött på. Den koreanska tillverkarens strategi sträcker sig bortom bilens horisont och riktar sig till flera typer av mobilitet. Hyundai har för avsikt att positionera sig som ledande inom vätgasdrivna transportmedel. Mer än ett marknadsföringstrick, Hyundai Nexo blir en riktig kommunikationsoperation för den franska regeringen.

Om samma ämne:
Hyundai pausar utvecklingen av sin Genesis vätgasbil

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button