Hyundai Ioniq 5 får (redan) en stor uppdatering: vad förändras?

Hyundai Ioniq 5 © David Nogueira

Hyundai håller (redan?) på att ändra sin Ioniq 5 elektrisk SUV
.

En ny version kommer snart och växlar mellan optimeringar och nya funktioner.

Redan en ny version för Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 SUV, spjutspetsen för tillverkarens elektriska sortiment, som är tillgänglig hos återförsäljare i mindre än ett år, kommer att uppleva en stor uppgradering i år. Den här nya versionen kommer att ge sin del av förbättringar, särskilt på batteriet.

Denna nya Hyundai Ioniq 5 2023 (vars beställningar är planerade till våren) kommer alltså att få ett nytt 77,4 kWh batteri, jämfört med 72,6 kWh i dagsläget. Vad ökar autonomin på några kilometer. Observera att batteriet på 58,2 kWh fortfarande kommer att erbjudas i koncessioner.

Hyundai Ioniq 5 © David Nogueira

Hyundai förklarar att en ny batterikonditioneringsfunktion gör att fordonet automatiskt anpassar temperaturen på sitt batteri under resan, för att säkerställa optimala laddningsförhållanden när det når laddstationen.

Detta är inte den enda nyheten, eftersom denna 2023-version av Hyundai Ioniq 5 också kommer att ha kameraspeglar. Och det är inte allt: inuti kommer backspegeln att sända videon som tagits med en kamera placerad på baksidan av fordonet.

Till detta kommer även en optimering av stötdämparna bak (Smart Frequency Dampers), för bättre allmän komfort. På Hyundais sida vill vi självklart försvara dess position inför ett (elektriskt) segment som blir allt mer konkurrenskraftigt.

Källa: Inuti elbilar

Relaterade Artiklar

Back to top button