Hyundai Ioniq 5 demonstrerar sin räckvidd på 500 km med ultrasnabb laddning

Hyundai Ioniq 5 © Hyundai

Inför sin amerikanska lansering bekräftar Hyundai ökad räckvidd för sin ioniq 5
.

Detta kommer att innebära integration av ett nytt 77,4 kWh batteri.

Ett nytt batteri erbjuds över Atlanten

I Europa erbjuds nya Hyundai Ioniq 5 med två batterier att välja mellan, nämligen ett 58 kWh eller 72,6 kWh block. Tillräckligt för att låta denna familje-SUV med Hyundai-logotypen erbjuda, i sin toppklassversion, en räckvidd på cirka 470 km i WLTP-kombinationen. Modellen finns i två- eller fyrhjulsdrift.

Hyundai Ioniq 5 © David Nogueira

I USA kommer Hyundai snart att marknadsföra sin Ioniq 5 med ett 58 kWh batteri i sin standardversion, medan ” Lång räckvidd kommer att ha ett 77,4 kWh batteri. Över Atlanten, ingen WLTP-cykel, utan en EPA-standard (för ” Naturvårdsverket ”) anses strängare och närmare verkligheten.

Nästan 500 km autonomi

Tillverkaren är också mycket stolta över att meddela att dess Ioniq 5 har tilldelats en räckvidd på 303 miles i version Lång räckvidd (i tvåhjulsdriven version), dvs knappt 490 km. Till detta tillkommer alltid en ultrasnabb laddning, vilket gör att du kan gå från 10 till 80 % laddning på bara 18 minuter, givetvis förutsatt att du går igenom en 350 kW laddstation.

Hyundai Ioniq 5 © David Nogueira

Observera att Hyundai Ioniq 5 kommer att finnas med i filmen Spider-Man: No Way Home inom några dagar. I synnerhet kommer vi att kunna upptäcka en reklamplats med titeln ” En väg hem och regisserad av Jon Watts, där vi hittar Spider-Man (Tom Holland) och hans bästa vän Ned (Jacob Batalon) på en resa till New York ombord på Ioniq 5.

Källa: Electrek
, hyundai

Relaterade Artiklar

Back to top button