Hyundai avslöjar den nya designen av den elektriska Kona som är planerad till 2022

Hyundai Kona EV 2022 © Hyundai

Det är genom ett pressmeddelande från Hyundai USA som nya elektriska Kona gör sitt framträdande. Den lilla koreanska SUV:n får en mjuk ansiktslyftning med några exteriöra stylingjusteringar. För övrigt inget riktigt nytt i programmet.

Den nya generationen Kona EV kommer att använda samma elmotor och samma batteri. De termiska versionerna utvecklas ytterligare. Den elektriska versionen drar nytta av vissa förbättringar, men du ändrar inte en vinnande modell, du bara förbättrar den.

Läs också:
Hyundai avslöjar de första bilderna på Ioniq 5 inför en presentation den 23 februari

En omarbetad frontend

Huvuddragen i denna omstyling är omdesignen av fronten. Det allmänna utseendet på Kona ökar i finess och smidighet. Designerna har behållit de optiska blocken i flera delar. Gallret från den tidigare versionen gick i papperskorgen. Och det gör hela skillnaden. Linjen på framsidan är mycket mer harmonisk.

Den övre optiken verkar inte längre ha placerats på huven. De passar perfekt, kanske också tack vare en design som visar mer finess. Slutligen är det laddningsuttaget som sticker ut mest, det behåller sin plats i stället för gallret.

I slutändan är denna framsida mindre skuren än tidigare, linjen är trevligare och lägger till en touch av modernitet som den saknade. På baksidan, få ändringar förutom nya LED-ljus och en spoiler omdesignad bak.

Läs också:
Mitsubishi Outlander: den senaste generationen av laddhybriden kommer inte att säljas i Europa

Inuti ändrar vi ingenting eller nästan

Varför ändra en formel som fungerar? Vi kunde ha sagt det utifrån med tanke på Konas framgång i världen. Men det är sant att de ändringar som gjorts av tillverkaren på gallret är välkomna.

Inuti använder nya Kona samma instrumentpanel, men ersätter displayen. Den centrala skärmen går från 7 till 10,25” och instrumentbrädan är mer digitaliserad med återigen en skärm av samma storlek. Trådlös laddning för smartphones växer också fram.

Under huven, ingen förändring. Nya Kona använder sin 150 kW elmotor och 64 kWh batteri. Laddning på en snabb terminal via dess Combo-port gör att du kan gå från 10 till 80 % batteri på 47 minuter.

Källa: Electreck

Relaterade Artiklar

Back to top button