Hypure One-test: prisvärda äkta trådlösa hörlurar, tillräckligt för att kompensera för deras brister?

hypur en

Utan att vara riktigt känd ännu har Hypure gjort sig ett namn bland Youtubers och andra Instagram-influencers med sin modell One. Dessa äkta trådlösa hörlurar är tänkta att vara ganska enkla, men framför allt prisvärda (60 euro officiellt, ett pris som regelbundet stiger till 50 eller till och med 40 euro) och välarbetade på ljuddelen.

Men att komma igång inom den här sektorn är ingen picknick och de irrfärder som förläts för några år sedan är inte längre tillåtna, inte ens i denna prisklass där marknaden är mogen.

Sammanfattning

Klassiskt format, fungerade och bekväma… men inte för alla

Formmässigt är Hypure Ones inte förvånande. Hörlurarna revolutionerar inte genren och återgår till den klassiska stavformen, med en semi-intra typ port (mycket kort kanyl).

Vi märker snabbt att den akustiska kammaren (placeringen av givarna) är liten, mindre voluminös än genomsnittet för andra produkter av sitt slag. Hörlurarna är kompakta, vilket är ganska bra, men som riskerar att tynga autonomin (svårt faktiskt att rymma ett rejält batteri).

hypur en

Tillverkningen av One är inget exceptionellt, men Hypure hade den goda smaken att helt täcka sina hörlurar med ett matt och lite iögonfallande lager. Detta ger ett bättre grepp om hörlurarna, som också är mer behagliga att ta på. Ännu bättre, detta överlägg finns också på laddningsboxen.

Den senare har också god kompaktitet, vilket gör att den kan placeras i nästan vilken ficka som helst. Dess tillverkning behåller några brister, inklusive ett lock som är för lätt, men uppvisar också egenskaper, som gångjärnet som tycktes vara ganska robust i användning. Synd att inte ha integrerad laddning med induktion!

Dessa hörlurar har ett annat fel: bristen på IP-certifiering. Om detta inte är en universell regel, finns IPX4-certifieringen på alla moderna produkter eller nästan, vilket tillåter några vattenstänk och användning i regn… Inget liknande här.

hypur en

Mycket lite påträngande, kanylerna gör att hörlurarna är ganska bekväma. Tre par silikonspetsar levereras med produkten, som i teorin täcker de flesta morfologier; Men bara i teorin hjälper inte balanseringen (eller helt enkelt kanyl/hörsnäckan) till att hitta rätt position för att kila in hörlurarna i de breda hörselgångarna. Till exempel hade vi tillräckligt med problem med att placera hörsnäckan korrekt för vänster öra och få tillfredsställande isolering, även med de bredaste spetsarna. Helt klart är produkten mer lämpad för små öron, och isoleringen är inte särskilt framgångsrik ändå.

Ergonomi: det stora intet

Detta är en första för oss: vi har absolut ingenting att säga om ergonomin, förutom att det inte finns någon dedikerad applikation, vilket inte är ett stort klagomål (i alla fall helt ursäktligt) i denna prisklass.

Speciellt Hypure One är förmodligen de första trådlösa hörlurarna, om inte kända, som helt enkelt inte har någon integrerad kontroll. Varken knapp eller beröringszon eller optisk sensor. Det är därför omöjligt att navigera genom spåren, justera volymen, aktivera uppspelning eller pausa. Mer
fortfarande irriterande, du kan inte ta och lägga på ett samtal. Allt måste gå via telefonkommandon.

hypur en

En märklighet som för oss tillbaka till norrskenstiden riktigt trådlös, där bristen på kontroller fortfarande kunde förlåtas. Det är meningslöst att här åberopa argumentet om detta undviker oavsiktlig utlösning genom att röra vid hörlurarna alla kranmanövrerade modeller som inte har den här typen av problem. Helt enkelt obegripligt.

Nästan minimal anslutning, ingen AAC

The Ones har det inte bättre när det gäller anslutning än vad gäller ergonomi. Oundvikligen, till detta pris, adjö till multipoint eller antagandet av snabb parning av Google Fast Pair (även om vissa prisvärda modeller kan integrera det).

Anslutningen verkar fungera enligt den något åldrande principen för master-hörlurar/slavhörlurar, och ett av tipsen (mastern) misslyckas alltid några tiotals minuter före det andra. Ändå kan båda hörlurarna användas i monoläge, vilket redan är bra.

hypur en

Parningen går genom en liten knapp på lådan. Inte mycket att rapportera, vi hade inga större svårigheter att länka hörlurarna till vår smartphone och anslutningen är bra varje gång hörlurarna tas ur sin kartong. Anslutningsstabiliteten är ganska genomsnittlig, små ljudavbrott är ganska frekventa och små höger-vänster-desynkroniseringar är långt ifrån sällsynta.

Slutligen tar Hypure One, trots vad som anges på varumärkets webbplats (SBC / AAC), endast hänsyn till SBC-codec, för att bithastighet ganska låg (se kapitlet om ljudkvalitet).

Bra mikrofoner

Ingen aktiv isolering eller ljudåterkoppling på Hypure One, hörlurar använder endast mikrofoner för kit
Fri hand. På denna punkt, medan väldigt få märken levererar ett mycket bra resultat, är Hypure helt korrekta.

hypur en

Fångsten, i en lugn miljö, är inte extremt naturlig, men redan begriplig. I en bullrig miljö nås gränserna snabbt, men resultatet förblir korrekt i de flesta situationer. Inga egentliga klagomål alltså.

Gammaldags autonomi

Hörlurarnas kompakthet har utan tvekan ett pris, i det här fallet modellens uthållighet. Varumärket indikerar att autonomin kan variera mellan 4 timmar 30 (ljud vid 50 %) och 3 timmar (ljud vid 100 %). Vi ställde helt enkelt in på samma ljudvolym (inte telefonens hack) som vanligt, inte ett hack.

Vi kom fram 3 timmar innan den första hörluren misslyckades, och detta vid flera tillfällen. Det är möjligt, med låg volym (i en tyst miljö), att nå 3:20 eller till och med 3:30 timmar (med låg ljudnivå), men egentligen inte mer i vårt fall. En annan liten irritation, indikeringen (hörbar) på låg batterinivå hörs bara en eller två minuter innan hörlurarna klipps av.

Uppladdningen går lyckligtvis ganska snabbt, eftersom mindre än 30 minuter räcker för att nå 100%.

Tekniken och diskanten

Hypure är inte blyg för sina ljudpåståenden och märket lovar, på sin sida, “high-fidelity-ljud”, allt drivs av en 12,4 mm dynamisk givare, som upptar nästan hela kammarens bredd, stödd av en ventil på baksidan av hörluren. Vi har det
redan sagt, storleken på en givare är inte allt, särskilt eftersom
bästa studenter, som Sony eller Sennheiser, tenderar att hålla sig till 6 mm.

hypur en

Vi kan känna igen i hörlurarna ett visst mått i basen, vilket gör att de inte kan verka mjuka och inte svämma över på rösterna, för att hålla ett minimum av öppenhet. Omvänt saknar uppsättningen fortfarande lite potatis, av foundation. Förlängningen finns där, ganska beroende på placeringen i öronen, men Hypure utnyttjar inte storleken på givaren tillräckligt. Ändå är denna balans trevlig, och ändrar många förslag för “basseuses” och beslöjade som kan hittas i denna prisklass.

Inte så mycket att säga om mellanspelen. Inget briljant eller dåligt, återgivningen av röster är korrekt, men stöter ändå på huvuddefekten i hörlurarna, diskanten.

hypur en

Här har Hypure valt att lägga en särskilt markant betoning, och mycket typiskt för 5 – 6 kHz. Det är ganska sällsynt att ett märke väljer en betoning i denna diskantzon, eftersom detta förvärrar vissa typiska ljud, såsom elgitarrer, såväl som en mängd andra mycket rena ljud. Denna accentuering svämmar till och med över på röstens sista övertoner, som då snabbt kan verka “kornig”, lätt mättad.

Fram till nu har det funnits en viss enhet, en enhet som i allmänhet är fångad i detta intryck av aggressivitet, av överdriven briljans. Ljudet kan till stor del föra vidare lugna stilar, eller till och med genrer av raptyp. Men använd Hypure One på elektro, rock eller metal, så når de sina gränser, om du inte lyssnar på låg volym.

hypur en

Detaljnivån är bara medelmåttig, men ljudöppningen är ganska bra. Scenen är alltså ganska bred, om inte djup. För en gångs skull finns det en viss konsekvens. Vi upplever att givaren inte är riktigt teknisk: dess huvudfel är fortfarande inställningen och förmodligen också bithastigheten för den använda SBC-codecen, vilket lyfter fram artefakter som vanligtvis inte finns på SBC:er med högre bithastighet.

hypur en

Inget behov av att dölja det, inte ens vid 40 eller 50 euro, ljudet är inget exceptionellt. Historiska tillverkare, som JVC eller JBL, erbjuder redan hörlurar till dessa priser, inte mer tekniska men visar högre musikalisk kvalitet. Andra spelare, som Aukey eller Soundcore, erbjuder också mer intressanta hörlurar ur ljudsynpunkt. Även om KZ Z1s är väldigt lite ergonomiskt arbetade, är de definitivt mer tekniska och kontrollerade (och billigare). Kort sagt, samtidigt som man är… ärlig, så har Hypure One alldeles för många konkurrenter för att skilja sig åt på ljuddelen, såvida du inte verkligen gillar denna mycket atypiska signatur.

Clubics åsikt

Satsningen var bra, verkligheten är mycket grymmare. Hörlurar förvisso ganska prisvärda, Hypure One försöker hitta en plats i en redan mogen prisklass, utan att kunna ta med något nytt.

Bristen på kontroller eller IP-certifiering, den mycket låga autonomin, det genomsnittliga ljudet, frånvaron av en funktion som skulle tillåta dem att differentiera sig, allt detta fungerar inte till deras fördel. Konkurrenter som gör allt, bättre och billigare, finns redan. Därför är det svårt att bli nöjd med dessa hörlurar.

HypureOne4

Ganska prisvärd, Hypure One har få argument att göra. Ergonomi, autonomi, ljudkvalitet… de flesta av punkterna är redan bättre bemästrade på andra referenser på marknaden.

Mest

  • Ganska bekvämt
  • Iögonfallande yta på hörlurarna
  • Mikrofoner är redan användbara

De mindre

  • Inget inbyggt kommando
  • Låg autonomi på en enda laddning
  • Ingen IP-certifiering
  • Aggressiva toppar
  • Inte särskilt tekniska givare
  • Vissa anslutningsinstabiliteter
  • Svår placering för stora hörselgångar

Tillverkning6

Bekvämlighet7

Ergonomi1

Autonomi4

Ljudkvalitet4

Se priset

Se priset


HypureOne till bästa pris

Vi hittade inget erbjudande i lager hos våra partners

Relaterade Artiklar

Back to top button