HyperX Cloud Alpha Wireless recension: ett mycket bra headset med rekordlängd batteritid

HyperX Cloud Alpha Wireless © Nerces

Det senaste tillskottet till HyperX:s Cloud-sortiment, Cloud Alpha Wireless, är, föga överraskande, en modell designad för att streama ljud utan några kablar. Om lyssningskvaliteten framhävs av HyperX, föredrar tillverkaren att insistera på en ovanlig autonomi för denna typ av tillbehör, för att inte säga exceptionellt. Info eller intox?

Cloud Alpha är utan tvekan ett av de bästa spelheadseten HyperX har släppt. Exklusivt kabelansluten kunde denna produkt uppenbarligen inte göra anspråk på att övertyga alla spelare. HyperX har idag bestämt sig för att “klippa av sladden” med denna trådlösa version som naturligtvis gör prissättningen för barnet. För mer än 200 euro säger vi till oss själva att vi kommer att behöva solida argument för att övertyga oss. Autonomi, hur utmärkt den än är, kommer inte att räcka för att få smärtan att försvinna.

HyperX Cloud Alpha Wireless © HyperX

Sammanfattning

HyperX Cloud Alpha Wireless Datablad

Design

hjälm typ
Fast

Storlek på givare
50 mm

Typ av givare
Dynamisk givare

Form
Circum-audio

Vikbar
Nej

Volymkontroll
På hjälmen

Mikrofon
Ja

Mikrofonergonomi
Avtagbar

Vikt
335 g

Anslutningsmöjligheter

Kompatibilitet
PS5, PS4, Windows, Linux, Nintendo Switch

Trådlös
2,4 GHz RF

överföringsavstånd
20m

Trådbunden länk
Nej

Utfodra

Autonomi
300h

Laddtid
270 min

Laddningskontakt
USB typ-C

Snabbladdning
Ja

Avtagbart batteri
Nej

Laddning via box
Nej

Ljudspecifikationer

Bandbredd (minsta frekvens)
15

Bandbredd (maxfrekvens)
21 000

Surroundkompatibilitet
SDR

Medföljande programvara
HyperX GENUTITET

Det skulle vara lite déjà vu

På HyperX måste vi intala oss själva att det aldrig är bra att förändra ett vinnande lag. Det måste sägas att Cloud Alpha är en erkänd modell och att Cloud-sortimentet som helhet har varit en stor framgång bland spelare. Det var därför ingen fråga för tillverkaren att se över designen av sin flaggskeppsprodukt på djupet och Cloud Alpha Wireless ser ut som två droppar vatten till sin föregångare: samma generella siluett, samma färger och, för att säga sanningen, samma små detaljer till sticker ut från konkurrenterna.

HyperX Cloud Alpha Wireless © Nerces

Cloud Alpha Wireless är ett mycket svart spelheadset. Den innehåller dock några röda inlägg, HyperX favoritfärg, som kan hittas i nivå med den centrala bågen, HyperX-logotyper som finns på utsidan av öronkåporna och på de senares fästgrenar. Inget särskilt aggressivt eller i grunden innovativt, men små detaljer som gör nytta samtidigt som helheten andas framför allt ett välgjort jobb med en finishnivå, speciellt på sidan av sömmarna, helt anmärkningsvärt.

HyperX Cloud Alpha Wireless © Nerces
HyperX Cloud Alpha Wireless © Nerces

Kuddarna är väldigt bekväma, men synd att gångjärnen inte är vridbara © Nerces

Dessa sömmar, vi märker dem främst i nivå med den centrala bågen. Den sistnämnda har faktiskt ett litet skum med konstläderöverdrag av vackraste effekt för att täcka en metallstruktur som är både robust och flexibel. Passformen till toppen av huvudet är inga problem och hjälmen skadar aldrig. En metallstruktur som finns på grenarna som håller öronkåporna på plats. Lite ånger, dessa har inget gångjärn: justeringen blir lite mer spartansk än på de bästa.

HyperX Cloud Alpha Wireless © Nerces
HyperX Cloud Alpha Wireless © Nerces

Som alltid har de två headseten väldigt olika inställningar © Nerces

“Mer spartanskt”, men inget katastrofalt, HyperX har lyckats så att metallstrukturen i Cloud Alpha Wireless bibehåller en viss flexibilitet. Faktum är att hjälmen är ganska lätt att placera på huvudet, öronkåporna omfattar hela paviljongen och en justering på tio nivåer räcker för att passa praktiskt taget alla morfologier. Frånvaron av ett gångjärn skulle dock inte tillåta att hjälmen placeras på axlarna, vilket är alltmer på modet, eller att vika den på sig själv för transport.

HyperX Cloud Alpha Wireless © Nerces

Som en trådlös modell har Cloud Alpha Wireless ett batteri som tyvärr inte kan tas bort från strukturen. Som ofta fungerar det vänstra atriumet som en central anslutning, även om saker och ting är begränsade här: ett uttag för bommen, därför löstagbart, från mikrofonen, samt en USB-C-port för laddningskabeln (50 centimeter) . Det finns också en strömknapp för headsetet, en liten kontroll-LED och mikrofonens mute-knapp. Synd, vi hade föredragit den direkt på mikrofonbommen.

Det högra atriumet är uppenbarligen mer avskalat och det innehåller faktiskt bara ett enkelt hjul. Detta låter dig justera ljudvolymen. Som du har förstått kan mikrofonen inte justeras oberoende av varandra. Anslutningen är exklusivt trådlös via den medföljande USB-A-dongeln och saken görs så enkelt som möjligt, en röst passerar genom hörlurarna för att indikera korrekt anslutning och batterinivå. Slutligen, inget att säga om vikten på setet heller: om den inte är den lättaste är dess 335 gram mer än acceptabla.

HyperX Cloud Alpha Wireless © Nerces
HyperX Cloud Alpha Wireless © Nerces

Bommikrofonen, med eller utan vindruta © Nerces

Klart och exakt ljud, utmärkt mikrofon

Om HyperX frammanar närvaron av en dubbelkammare i sina hörsnäckor och tillkännager användningen av 50 millimeters drivrutiner, dynamiska, med neodymmagneter, är dessa ungefär de enda tekniska detaljerna som den sänder. Men låt oss inse att det inte tar mer än några ögonblick att bli övertygad av Cloud Alpha Wireless. Det här är en så kallad “stängd” hjälm, det måste man självklart uppskatta, men det hela ger ett väldigt balanserat ljud, vars stora klarhet snabbt märks.

Vi uppskattar den vackra återgivningen av röster och, ännu viktigare, avsaknaden av markant svaghet över hela spektrat. Som ofta är de höga mellannivåerna kanske lite efter, medan standardutjämningen är – något – överdriven: klassisk på spelprodukter. Men via NGENUITY-mjukvaran gör HyperX det enkelt att motverka denna färg på ljudet och vårt enda verkliga klagomål gäller begränsningen till enbart Windows-systemet: NGENUITY fungerar inte på något annat operativsystem, någon konsol.

HyperX Cloud Alpha Wireless © Nerces

Vi uppskattade också den goda spatialiseringen av ljudet med, som standard, en oklanderlig stereofonisk bild. Observera dessutom att dongeln som används av HyperX innehåller en 24-bitars ljudkrets. Inte säker på att det är avgörande vid användning, men det gör inte ont. Vi kommer, som ofta, att vara mindre entusiastiska över DTS Headphone: X-kompatibiliteten för vilken en aktivering på endast två år levereras med hörlurarna. Efter denna “provperiod” måste du gå tillbaka till kassan för att dra nytta av den, utan att bli riktigt förvånad över saken.

HyperX Cloud Alpha Wireless © Nerces

Å andra sidan är det omöjligt att inte bli kär i mikrofonfångningen. Synd, HyperX har inte integrerat ett system för att “rulla upp” mikrofonen i det vänstra atriumet: även om stolpen är flexibel måste den kopplas ur för att kunna lagra besten. Å andra sidan, inget att säga om precisionen och klarheten i rösterna den sänder till våra lekkamrater.Var försiktig, den kommer att ha en liten tendens att fånga upp omgivande ljud, men inget dåligt och vi minns särskilt naturligheten i vår röst utan några parasiter. En modell i sitt slag.

Slutligen är det omöjligt att inte avsluta detta test utan ett ord om autonomi, HyperX:s främsta angelägenhet för denna produkt. Tja, de 300 timmarna som lagts fram kan bara nås med mikrofonen avstängd och volymen på mindre än 50%. Å andra sidan, även genom att multiplicera spelsessionerna med vänner och en något högre volym, översteg vi 100 timmar och den levererade indikatorn talade fortfarande om mer än 60 % av återstående batteri. Att veta, för att inte förstöra något, att full laddning är klar på mindre än 5 timmar!

HyperX Cloud Alpha Wireless © HyperX

HyperX Cloud Alpha Wireless, anser Clubic

HyperX Cloud Alpha Wireless8

Trots ett högt pris är Cloud Alpha Wireless inte det bästa spelheadsetet som har passerat våra händer. Kvaliteten på ljudåtergivningen är inte lika exakt som den hos tenorerna i kategorin, men den gör mer än att förse det väsentliga med ett basljud som är ganska balanserat, varmt utan överskott och väldigt exakt. Närvaron av ett utjämningsverktyg integrerat i NGNUITY-mjukvaran är en stor tillgång, även om det är exklusivt för Windows-datorer.

Cloud Alpha Wireless kan också räkna med en utmärkt finish, enastående komfort även under långa spelsessioner och mikrofoninspelning som kommer att glädja dina spelkamrater. Slutligen, och detta är utan tvekan huvudintresset för denna produkt som du nästan kommer att glömma att ladda upp den eftersom dess autonomi är enorm. En modell bra i alla avseenden kort och gott och ett köp som har väldigt liten chans att bli besviken.

Mest

  • Fantastisk autonomi
  • Tydlig, homogen ljudåtergivning
  • Utmärkt mikrofonupptagning
  • DTS Spatialisering
  • 24-bitars ljudstöd
  • Bekväm, även under lång tid

De mindre

  • Ingen trådbunden drift
  • Windows exklusiv programvara
  • Ingen Bluetooth, ingen analog
  • Inga roterande gångjärn

301,93 €

301,93 €

Relaterade Artiklar

Back to top button