HV-001: Artificiell intelligens gör stora framsteg och den här bilen är exemplet

År 2022 parametrisk design eller generativ design han är kapabel att göra det omöjliga, och bilen är ett bevis på det. Med andra ord, detta framtidsexemplar är ett skapande av artificiell intelligens bildesignerns idé. För att göra detta har han justerat 3D-algoritmer på ett sådant sätt att man skapar en organiskt utseende bil, och vi skulle våga tillägga, av likheterna med ett skelett. I själva verket exoskeletal struktur i det här fallet gör det bilen unik. Men varför göra ett sådant val?

HV-001: den speciella skelettstrukturen

Sanningen bakomyttre utseende av HV-001 och den motstånd och aerodynamik data från användningen av så lite material som möjligt. där yta nästan nät med negativa utrymmen möjliggör effektivitet ur energisynpunkt.

Organisk design är inte bara begränsad till bilchassit – ditt hjul de har 3D-printade hjul och bilens interiör (även ratten) tar upp samma formspråk organisk generativ. Det är sant att det är fantastiskt att tänka, men HV-001 designades nästan helt av algoritmer och artificiell intelligens.

Utöver det har hans profil ett antal luftintag som håller fordonet svalt även när det når toppfart. De klaffar på baksidan istället låter de bilen kanalisera luften och förbättrar bilens stabilitet. Troligtvis kommer bilen också att drivas av en sådan el- eller vätgasöverföring. Men detta återstår fortfarande att se.

Kort sagt, de tre parametrarna och starka sidorna är: Styrka, material / minimivikt och aerodynamik för att begränsa luftmotståndet och öka effektiviteten. Vi måste bara vänta på dess förverkligande och spridning.

Relaterade Artiklar

Back to top button