Hur uppdaterar man en GPS eller en navigator till den senaste versionen? Steg för steg guide

Vi pratar alltid om nyheterna och de faciliteter som Internet erbjuder människor, men det finns andra teknikområden som också gör mycket för att göra livet enklare. Satellitkommunikation till exempel, även om det ser ut som en procedur värdig en science fiction-film, är det något mycket mer närvarande än vi tror och som till och med hjälper oss att röra oss var som helst utan att gå vilse.

Hur? Tack vare GPS-navigatorer . Dessa enheter kom ut på marknaden för många år sedan för att dra fördel av detta satellitanslutning och låta sina användare röra sig genom städer, vägar och miljöer som de aldrig har varit med om med större självförtroende. Dess funktion är inget annat än att hjälpa till att köra eller flytta, att ange rutter att följa för att nå en etablerad destination, eller till och med att hitta de snabbaste vägarna.

Orter förändras dock. Vi vet alla att ett verk eller vilken konstruktion som helst kan förändra en stor del av en stads gata med häpnadsväckande lätthet. Av denna anledning du behöver veta hur man uppdaterar en GPS eller navigator att införliva dessa förändringar och inte ha problem för att man försöker köra på en gata som är avskuren från trafik eller helt enkelt har blivit helt utrotad.

Hur uppdaterar jag min GPS-navigator till den senaste versionen?

I den här guiden kommer vi att förklara för dig vad du behöver göra för att din GPS är alltid uppdaterad och att de senaste uppdateringarna är installerade . Först då kan du ha den absoluta sinnesfriden att ha den senaste informationen och veta att oavsett vad kommer du alltid att ha den här enheten redo att hjälpa dig var som helst.

Gatorna, städerna, allt förändras i en ostoppbar takt allt eftersom dagarna går. Förr i tiden att uppdatera en GPS var något som bara kunde och borde göras varje år eller till och med över längre perioder; Men på grund av ökade anslutningshastigheter och den tekniska revolutionen, tillgängliga uppdateringar är nu mycket vanligare.

Något nödvändigt också, eftersom gatorna i städer och städer förändras mycket ofta på grund av arbeten eller ombyggnader. Det är därför det är bra att veta hur du uppdaterar vår GPS-navigator och här kommer vi att berätta för dig alla steg du behöver följa för att göra det. Trots det, innan vi börjar, måste vi göra det klart att det det finns ingen universell och koncis metod .

Stora tillverkare och märken som TomTom eller Garmin har procedurer som varierar något och kräver att du utför vissa olika steg. Vi kommer att skapa en allmän handledning där vi kommer att lägga till vissa kommentarer för vart och ett av dessa företag. Och som sagt, var uppmärksam på allt vi förklarar nedan:

1 – Förbered materialet

Tre viktiga saker behövs för att uppdatera din GPS-navigator:

  • Först behöver du en dator med internetuppkoppling
  • För det andra, en kabel (vanligtvis USB) för att ansluta webbläsaren till datorn
  • Slutligen och som är uppenbart, själva GPS-enheten

Om din webbläsare överväger möjligheten att uppdatera utan att behöva någon annan extern utrustning rekommenderar vi att du hoppar över alla steg och går direkt till rummet.

2 – Gå in på företagets webbplats

Nu, genom din dator, du måste komma åt den officiella varumärkessidan för din webbläsare. Genom att följa de två företagen vi har valt, de viktigaste och de mest välkända och utbredda på marknaden (TomTom och Garmin), kan du komma åt deras officiella nedladdningssidor direkt från länkarna som vi tillhandahåller dig från din webbläsare .

“UPPDATERA ✅ Behöver du förnya versionen av din GPS-navigeringsprogramvara och vet inte hur du gör det? ⭐ ENTER HÄR ⭐ + LÄNKAR TILL ✅ LADDA NED»

Om du har en TomTom GPS-navigator:

Ladda ner den senaste versionen av MyDrive Connect Windows

Ladda ner den senaste versionen av TomTom Home Windows

Ladda ner den senaste versionen av MyDrive Connect för Mac

Ladda ner den senaste versionen av TomTom Home för Mac

Du måste välja det ena eller det andra beroende på din modell, eftersom kompatibiliteterna är olika. För hela guiden till TomTom GPS-uppdatering, Klicka här.

Om du har en Garmin GPS-navigator:

Ladda ner Garmin Express för Windows

Ladda ner Garmin Express för Mac

I det här fallet har du bara en nedladdningslänk per operativsystem, den kompletta sviten för att hantera alla enheter från detta företag via din PC är giltig för alla Garmin-modeller.

3 – Installera GPS-hanteringsprogrammen

När du redan har laddat ner dem till din dator, fortsätt med installationen av motsvarande programvara . Allt du behöver är öppna de nedladdade filerna och sök efter installationsprogrammet fortsätt sedan hela processen som om det vore ett annat program.

4 – Uppdatera din webbläsare

Automatiskt

Nu, om din GPS-navigator kan uppdatera helt oberoende, behöver du bara gå in i dess alternativmeny och leta efter uppdateringssektionen . Därifrån, och se till att den är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk resten är att gå framåt för att ladda ner nyheterna. Även om vi varnar dig för att du kan behöva betala om du vill ha nya kort.

Manuellt

Om du behöver använda datorn för den här uppdateringen är det dags att ansluta din webbläsare till datorn med USB-kabeln vi nämnde i början . När du har gjort det öppnar du programmet du redan har installerat och väntar på att det ska upptäcka din GPS. Det är något som bara tar några sekunder.

När de upptäckts, nästa sak är att hitta uppdateringssektionen och använda den . Om du vill förnya din webbläsares firmware är allt du behöver göra att fortsätta och följa stegen som visas i programmet. Annat, om du funderar på att införa helt förnyade kort måste du förmodligen göra en förskottsbetalning till företaget för att ladda ner dem.

* Anmärkning: i vissa fall, när du köper GPS:en får du också en årlig eller till och med livstidslicens . Om detta är ditt fall, du behöver inte oroa dig för att betala för någonting kommer den nya versionen av kartorna att introduceras så att du kan röra dig i fred vart du än går och till och med få varningar.

Om du har några tvivel eller frågor, lämna dem i kommentarerna, det kommer säkert att vara till stor hjälp för fler community-medlemmar, tack!

Relaterade Artiklar

Back to top button