Hur uppdaterar jag Optus Modem Software?

Det är inte ovanligt att ditt modem uppdaterar dig automatiskt. I alla fall, om din utrustning inte fungerar som förväntat, är det viktigt att kontrollera dess firmware. Avsnittet Utilities i modemets onlineinställningar låter dig göra detta.

Hur uppdaterar jag mitt modem firmware?

 • Du kan söka efter din routers IP-adress genom att skriva in den i valfri webbläsares sökfält…
 • Ditt användarnamn och lösenord måste anges.
 • Avsnittet Firmware eller Update bör finnas där.
 • Du hittar din routertillverkares webbplats här…
 • Du kan ladda ner firmwareuppdateringsfilen här…
 • Du kan extrahera filen och flytta den till skrivbordet genom att följa dessa steg.
 • Hur uppdaterar jag min Optus Nbn-router?

  Användare

  Räkna

  KPZ

  2

  natant

  1

  Hur uppdaterar jag mitt Nbn-modem?

 • Du behöver inte vara ansluten till internet för att komma åt Belong Wi-Fi (du kan logga in på tjänsten genom att klicka här).
 • Du kan öppna en webbläsare (t.ex. Internet Explorer, Safari eller Chrome) genom att klicka på länken nedan.
 • Adressfältet ska fyllas i med 10.0.0.138.
 • Ange ditt modemets användarnamn och lösenord: Ange användarnamnet “admin” om du uppmanas att göra det.
 • Hur uppdaterar jag mitt kabelmodemprogram?

  Det är inte möjligt för en slutanvändare att manuellt uppdatera kabelmodems fasta programvara. Du kan söka efter den senaste firmwareuppdateringen genom att slå på kabelmodemet i 15 sekunder och sedan starta om det. När ditt modem startar om kommer det att kontrollera om det kör den senaste versionen av programvaran från din tjänsteleverantör.

  Vad gör uppdatering av modem firmware?

  För att ditt modem ska fungera måste det vara programmerat med firmware. Det är viktigt att uppdatera modemet ofta för att det ska fungera som bäst. Uppdatering av firmware kommer inte att återställa dina anpassade modeminställningar, så du behöver inte säkerhetskopiera dem först.

  Är det säkert att uppdatera routerns firmware?

  Du kan förbättra anslutningen och hålla din router säker genom att uppdatera den fasta programvaran på din router. För att hålla ditt nätverk säkert och effektivt krävs de senaste tillgängliga uppdateringarna. Det finns ofta en inbyggd uppdateringskontroll inbyggd i de flesta routrar, som kanske eller kanske inte utför hela uppdateringen automatiskt.

  Vad händer om jag uppdaterar min firmware?

  Om du uppdaterar din firmware kommer du att kunna uppgradera din enhet med avancerade driftsinstruktioner utan att behöva uppgradera hårdvaran. Du kommer att kunna utforska nya funktioner som har lagts till enheten och få en förbättrad användarupplevelse medan du interagerar med den genom att uppdatera den fasta programvaran.

  Hur lång tid tar en uppdatering av modem firmware?

  Stäng av routern när du inte använder den. Din router startar om när uppladdningen är klar. Cirka tre till fem minuter behövs vanligtvis för en uppdatering. Om du behöver konfigurera om din router efter att ha uppdaterat firmware, läs de nya utgåvorna.

  Kan du använda din egen router med Optus Nbn?

  BYO-routern med Optus NBN-modem är ett bra alternativ, men du kommer inte att kunna använda VoIP-telefoner med den.

  Hur länge håller ett Optus-modem?

  I det här fallet skulle Optus tvingas erbjuda modem/routrar gratis även på månad till månad kontrakt utan något åtagande från företaget. Vid ett tvåårskontrakt som inkluderar ett ”gratis” modem/router är garantitiden två år (konsumentlagen).

  När ska jag uppdatera mitt modem?

  Det rekommenderas generellt att du uppgraderar din router vart femte år eller så. Om du använder många smarta hemenheter, eller om du köper de senaste bärbara datorerna, telefonerna och andra Wi-Fi-enheter regelbundet, se till att du ställer in det vartannat till vart tredje år.

  Hur uppdaterar jag min modems firmware?

 • En kabel krävs för att ansluta routern till din dator.
 • På routertillverkarens webbplats kan du ladda ner firmwareuppdateringen.
 • Webbhanteringssidan för din router kan nås genom att logga in.
 • Du kan uppdatera din router genom att välja den nedladdade firmware på den sidan.
 • Uppgraderingen kommer att slutföras om du startar om din router.
 • Hur vet jag om mitt modem behöver en firmwareuppdatering?

  Du kan komma åt dina routerinställningar genom att gå till AVANCERAD > Administration när du har tillgång till dem. Knappen Firmware Update eller Router Update kan väljas. Du måste klicka på knappen Kontrollera. Uppdateringar kommer nu att kontrolleras av routern.

  Uppdateras modemet automatiskt?

  För att öka säkerheten i ditt hemnätverk levereras automatiska firmwareuppdateringar automatiskt till din router. Under firmwareuppdateringen kommer din router att starta om, vilket innebär att du inte längre kommer att kunna komma åt Internet.

  Hur uppdaterar jag mitt Telstra Nbn-modem?

  Om du har ett Technicolor-modem, gå till Avancerat > Gateway för att uppdatera det. Du kan hitta informationssammanfattningen för Arcadian-modemet genom att gå till Avancerat > Info. Det ska vara möjligt att automatiskt ladda ner och installera firmware över natten.

  Behöver modem uppdateras?

  Modemet bör uppdateras då och då för att hålla dess prestanda på topp och lägga till nya funktioner. I många fall kommer ditt modem att uppdatera sig själv automatiskt. Det är inte nödvändigt att säkerhetskopiera dina anpassade modeminställningar innan du uppdaterar firmware, så du behöver inte göra det.

  Relaterade Artiklar

  Back to top button