Hur Twitter planerar att utmana TikTok, Insta och YouTube över video

Twitter-appen © © Jeremy Bezanger / Unsplash

Mot plattformar som Tick ​​tack och Youtube, Twitter är verkligen inte förstahandsvalet när det gäller att titta på videor. Men det sociala nätverket arbetar med denna aspekt.

Twitter tillkännager nya uppdateringar av sin plattform, i syfte att ge sina användare en bättre videotittandeupplevelse. Plattformen förklarar att ” videor har en framträdande plats i offentliga samtal “. Syftet är därför att optimera visningen och ge enklare åtkomst till de mest populära videorna.

Uppslukande visning

Uppslukande visning gör det möjligt för användaren att titta på videorna i helskärm för att ge bästa möjliga upplevelse. Det kommer inte att finnas någon speciell manipulation att göra, klicka bara på videon så expanderar den för att passa skärmen.

När hela skärmen har lanserats kommer användaren att lättare kunna upptäcka annat populärt innehåll. Genom att svepa uppåt kommer videoförslag som kan intressera honom att visas.

De som inte vill se videorna i helskärm kan också helt enkelt trycka på bakåtpilen i det övre vänstra hörnet. Detta tar dem tillbaka till den ursprungliga tweeten. Den här uppdateringen kommer initialt att vara tillgänglig för iOS-användare som använder Twitter på engelska.

Videokarusellen i “Utforska”

En annan uppdatering: den nya videokarusellen på fliken “Utforska” på Twitter. Det här alternativet gör det enkelt att hitta det mest populära eller delade innehållet på det sociala nätverket, eller helt enkelt de tweets och trender som kan vara av intresse för användaren.

Twitter meddelar att karusellfunktionen kommer att vara tillgänglig för både iOS- och Android-användare, men endast för de med ett engelskt konto och i vissa länder (listan över har inte avslöjats).

Som en påminnelse hade fliken “Spaces” på Twitter också nyligen fått en ansiktslyftning, med integrering av podcaster. Det sociala nätverket hade meddelat:

Från podcaster till nyhetsbrev och anteckningar, vi arbetar varje dag för att förbättra sättet som människor får kontakt med kreatörer på och för att göra Twitter till platsen för de mest engagerande konversationerna i världen. »

Så, vad kommer härnäst ?

Källa: xda-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button