Hur testar jag på Linux och Windows virtuell maskin från webbläsare?

Att testa operativsystem innan du installerar dem är en enkel uppgift men kräver vissa verktyg. Om du undrar hur testar man Linux och Windows virtuell maskin från webbläsaren? Den här artikeln är för dig.

Hur testar jag på Linux och Windows virtuell maskin från webbläsare?

En virtuell maskin består av en programvara som körs i ett fönster dator som om det vore en vanlig applikation. Processen påverkar inte driften av operativsystemet eller prestandan hos datorn som kör det.

Därefter förklarar vi vad en virtuell maskin är, dess användbarhet och betydelse, samt de procedurer som ska följas för att komma åt denna programvara från en webbläsare.

Vad är en virtuell maskin?

En virtuell maskin är ett program som emulerar driften av en dator I en annan tack vare en inkapsling som skiljer de två instrumenten åt. Virtuell maskinmjukvara skapar ett separat lager för att använda hårdvarukomponenterna i ett operativsystem genom en emuleringsprocess.

Vad används en virtuell maskin till?

En virtuell maskin används för att emulera alla operativsystem för att testa det säkert utan att riskera beteendet hos datorn som kör sitt eget operativsystem. Dessutom låter det dig öka storleken på hårddisken när mer lagringsutrymme krävs på datorn.

Om säkerhetsproblem, du kan köra filer från den virtuella maskinen för att kontrollera om de är säkra eller inte och för att förhindra att de skadar din dator. Därför kommer du att behålla immuniteten i det faktiska operativsystemet.

Hantera nätverksteknik med en virtuell maskin

Du kan simulera en nätverksmiljö med målet att ansluta flera virtuella maskiner som körs på samma dator genom en sammankoppling och hantera konfiguration som det skulle ske på riktiga datorer. Denna process skulle vara mycket användbar om du vill testa säkerheten för dina nätverk eller när skicka meddelanden över ett nätverk från konsolen Windows för att informera en hel arbetsgrupp.

Testprocedur i virtuell Linux-maskin från webbläsare online

Om du vill emulera GNU/Linux-operativsystemet från den virtuella maskinen kan du dra nytta av webbläsare online för att utföra denna procedur. För detta behöver du komma åt en webbplats som heter DistroTest.

Vad är DistroTest?

DistroTest är en webbsida som du kan få från valfri webbläsare. Denna sida låter dig testa olika versioner eller distributioner av Linux till från Internet innan du installerar dem.

DistroTest har en stor pool av distros som du kan prova gratis. Webbplatsen driver en VNC-server som tillåter användare att komma åt plattformen och se den som den är och sedan köra den version de väljer.

Hur använder man DistroTest?

När du har gått in i DistroTest kommer du att se en huvudsida med en lista över tillgängliga Linux-distributioner i alfabetisk ordning. Klicka på den version du väljer och klicka på “Detaljer” för att se attributen för den virtuella maskinen. Tryck sedan på knappen “Start” eller “Start System” för att starta den virtuella maskinen i ett nytt fönster.

Testprocedur i Windows virtuell maskin från webbläsare

Du kan ansluta till en virtuell maskin som emulerar Windows-systemet via webbplatsen Azure DevTest Labs som du får i vilken webbläsare som helst. Å andra sidan, om du föredrar att dra nytta av ditt operativsystem kan du välja att göra det aktivera Hyper-V i Windows genom en enkel och bekväm process.

Vad är Azure Bastion?

Azure Bastion är en tjänst från Microsoft-företaget som låter dig ansluta till deras virtuella maskiner från webbläsaren. Det ger RDP/SSH-anslutning via Azure portal . Användare kan aktivera webbläsaråtkomst till virtuella maskiner genom att konfigurera ett virtuellt Azure Bastion-nätverk. Det är faktiskt möjligt att tilldela en statisk IP-adress till en virtuell maskin med Azure.

Använd Azure Bastion för att testa en virtuell dator från webbläsaren

För att dra nytta av den här tjänsten måste du logga in på “Azure-portalen” från valfri webbläsare. Om du sedan väljer en virtuell maskin öppnas en session RDP/SSH till från webbläsaren. Det är viktigt att notera att det inte är nödvändigt att ha en offentlig IP-adress från den virtuella maskinen som tillhandahåller Azure-tjänsten.

Relaterade Artiklar

Back to top button