Hur tar man bort skrivskyddad från Excel-dokument?

Du kan ha fått en fil från någon excel men du kan inte redigera det på grund av det konstiga meddelandet ” Endast för läsning”. (Skrivskyddat) Det finns flera sätt att komma runt det här problemet, och som alltid kommer vi att prata om det lite. Skrivskyddad åtkomst är mycket vanligt och innebär att användaren endast kan läsa filen och inte göra några ändringar i den.

Hur man tar bort “Read Only” från Microsoft excel

Om du vill redigera eller göra ändringar i dokumentet excel kan du ta bort skrivskyddad attribut genom att göra något av följande:

  1. Använd knappen “Redigera ändå”.
  2. Spara filen
  3. Skrivskyddad och lösenordslås rekommenderas
  4. Skyddade lakan.

1]Redigera ändå

Ett typiskt skrivskyddat fel kräver att användaren helt enkelt klickar på en knapp märkt ” Redigera i alla fall (Redigera ändå)»(y) . När detta är gjort kommer användaren nu att kunna göra ändringar i dokumentet på vilket sätt som helst. Mycket direkt och rakt på sak. Även om detta kanske inte fungerar hela tiden, är detta det första du bör prova. Detta kanske inte fungerar om det är lösenordsskyddat −

2]Spara filen

Så nästa sätt att lösa det skrivskyddade problemet är att spara filen. Att trycka på knappen ” Spara(Spara)” ovan fungerar inte, så vi måste använda ” Spara som “. (Spara som) i dokument excel Välj ” Fil(File)” och klicka sedan på ” Spara som(Spara som) ” .

Välj var du vill spara dokumentet excel och du är klar. Gå vidare och öppna dokumentet du just sparade excel och du bör kunna redigera och göra eventuella ändringar.

Detta fungerar även om du får ett felmeddelande “Excel-filen är begränsad”(Excel-filen är begränsad) . Följ bara instruktionerna och du bör vara redo att gå.

3]Lässkyddad och lösenordslås rekommenderas

Om du är i en situation där hela dokumentet är låst och ett lösenord krävs för att låsa upp det, kan det här hjälpa dig. Detta fungerar även om du öppnar dokumentet excel Skrivskyddad rekommenderas, så fortsätt läsa.

Så det första du behöver göra är att klicka på ” Fil(fil)”, sedan ” Spara som(Spara som) ” . Efter det klicka fler alternativ sök sedan nedan i fönstret som visas Verktyg .

Välj det och omedelbart bör du se alternativet att lägga till ett lösenord för att öppna filen eller avmarkera rutan “Read Only”.

4]Skyddat ark

Du kan skydda lakanet in Microsoft excel . Vi kan göra detta genom att högerklicka på arknamnet och sedan välja ” Skydda ark(Protect Sheet)” och var noga med att lägga till lösenordet. Ett skyddat ark innebär att ingen kommer att kunna redigera dokumentet, så slutanvändare måste känna till lösenordet innan de går vidare.

Så för att få saker på rätt spår, högerklicka och välj sedan ” Ta bort arkskyddet(Unprotect Sheet)” och lägg till ett lösenord för att låsa upp det.

Nu eftersom vi använder version Excel för (excel)Kontor 365 som är en nyare version av verktyget, kan åtkomst till vissa områden skilja sig mycket från äldre versioner.

Du kanske har fått en excel fil från någon, men du kan inte redigera den på grund av en konstig Skrivskyddad underrättelse. Det finns flera sätt att komma runt det här problemet, och som alltid kommer vi att prata om det om en stund. Skrivskyddat är mycket vanligt och innebär att användaren endast kan läsa filen och inte göra några ändringar i den.

Hur man tar bort skrivskyddad från Microsoft Excel

Om du vill redigera eller göra ändringar i Excel-dokumentet kan du ta bort skrivskyddat attribut genom att följa någon av dessa metoder:

  1. Använd knappen Redigera ändå
  2. Spara filen
  3. Skrivskyddad rekommenderad och lösenordslås
  4. Skyddade lakan.

1]Redigera ändå

Det typiska skrivskyddade felet kräver helt enkelt att användaren klickar på en knapp som säger Redigera. När det är gjort kommer användaren nu att kunna göra ändringar i dokumentet på vilket sätt som helst. Mycket rak och rakt på sak. Även om detta kanske inte fungerar hela tiden är det det första du bör prova. Detta kanske inte fungerar om det är lösenordsskyddat –

2]Spara filen

ta bort skrivskyddad från Microsoft Excel

OK, så nästa sätt att fixa det skrivskyddade problemet är att spara filen. Att klicka på Spara-knappen ovan fungerar inte, därför måste vi dra nytta av Spara som fungera. I ditt Excel-dokument väljer du Arkiv och klickar därifrån på Spara som.

Välj var du vill spara Excel-dokumentet och det är det, du är klar. Gå vidare och öppna det nyligen sparade Excel-dokumentet och du bör ha möjlighet att redigera och göra vilka ändringar som helst.

Detta fungerar även om du får ett felmeddelande Excel-filen är begränsad. Följ bara stegen och du borde vara bra att gå.

3]Skrivskyddad rekommenderad och lösenordslås

Om du är i en situation där hela dokumentet är låst och kräver ett lösenord för att låsa upp, kan detta hjälpa dig. Detta kommer också att fungera om skrivskyddad rekommenderas när du öppnar ett Excel-dokument, så fortsätt läsa.

OK, så det första du behöver göra här är att klicka på Arkiv och sedan Spara som. Efter det, klicka på fler alternativleta sedan efter Verktyg nedan i fönstret som visas.

Välj det och genast bör du se alternativet att lägga till ett lösenord för att öppna filen eller avmarkera rutan Skrivskyddad.

4]Skyddat ark

Det är möjligt att skydda ett ark i Microsoft Excel. Vi kan göra detta genom att högerklicka på namnet på arket, välj sedan Skydda ark och se till att lägga till ett lösenord. Ett skyddat ark betyder att ingen kommer att kunna redigera dokumentet, därför måste slutanvändarna känna till lösenordet innan de går vidare.

Så för att få saker på rätt spår, högerklicka och välj sedan Unprotect Sheet och lägg till lösenordet för att låsa upp det.

Nu, eftersom vi använder Office 365-versionen av Excel, som är den nyare versionen av verktyget, kan det vara mycket annorlunda att komma till vissa områden jämfört med äldre versioner.

Relaterade Artiklar

Back to top button