Hur tar man bort en Ubuntu-hårddiskpartition från Windows?

Du kanske kör flera operativsystem på din dator. Om du av någon anledning inte längre vill ha Ubuntu-systemet och du vill veta hur tar man bort en ubuntu-hårddiskpartition från Windows? fortsätt sedan att läsa den här intressanta artikeln.

Användbarheten av partitioner eller volymer

Vissa användare hanterar flera hanterings- och kontrolluppgifter på sina datorer. Av denna anledning föredrar de att installera flera operativsystem på flera noter. Men när de bestämmer sig för att ta bort en av plattformarna är det möjligt att återanvända dess volym för att allokera den till det återstående utrymmet på hårddisken.

Därefter förklarar vi allt du behöver veta för att ta bort en Ubuntu-hårddiskpartition från Windows utan att påverka din föredragna systemstart.

Hur tar man bort en Ubuntu-hårddiskpartition från Windows?

Om din Hårddisk har flera partitioner och i en av dem har du installerat Ubuntu-systemet, men du vill återanvända detta utrymme rekommenderar vi att du ta bort partition i Windows genom att följa följande steg.

Öppna Windows “Kör”-fönstret

För att komma in i fönstret “Springa från Windows 10, tryck på “Win+R”-tangenterna så att du kan skriva namnet på programmet du behöver för att ta bort Ubuntu-partitionen.

Gå till “Diskhanteraren”

När du kommer in i Windows “Kör”-fönstret, skriv i textrutan devmgmt.msc och tryck på “Enter”-tangenten för att öppna “Diskhanteraren”. Med detta verktyg kommer du att kunna visualisera varje volym på din hårddisk, dess distribution, dess kapacitet och tillgängligt utrymme för var och en.

Längst ner på panelen ser du en Diagram visar oallokerat diskutrymme (med svart stapel) och korrekta primära partitioner (med blå stapel)

Välj Ubuntus hårddiskpartition

Leta reda på Ubuntus hårddiskpartition och högerklicka på den. Du kommer att se en lista med alternativ där du måste välja “Radera volym”. Innan “Radera volym” se till att den här partitionen inte är startvolymen eftersom genom att göra den här processen förlorar du uppstarten av operativsystemet.

Det är viktigt att notera att om du springer Windows, du kommer inte att kunna ta bort dess återställningspartitioner eftersom det kan påverka systemet. När du väljer alternativet “Ta bort volym” ser du i diagrammet meddelandet “Unassigned” endast i den volym som motsvarar Ubuntu-systemet.

Tilldela om volym

Tryck på höger musknapp på C-enheten och välj alternativet “Utöka volym” för att öka diskstorleken med oallokerat utrymme . Dessutom kan du slå samman två diskpartitioner utan några besvär att utnyttja förvaringsenheten effektivt.

Reparera Windows Startup

Genom att ta bort Ubuntus hårddiskpartition förlorar du inställningarna för dubbel stövel . Av denna anledning är det nödvändigt att du hittar Windows installations-CD för att reparera starthanteraren och på detta sätt kommer du att starta upp Windows 10-systemet normalt.

Reparera din Windows-systemstart

Sätt i Windows installations-CD och starta upp systemet från CD/DVD-enhet . När installations-CD:n körs, välj “Reparera system”. Skriv sedan bootrec /fixboot i kommandofönstret och tryck på “Enter”. Skriv sedan bootrec /fixmbr och tryck på “Enter”. Slutligen, starta om datorn.

Om du föredrar att säkert ta bort en partition från din Ubuntu-hårddisk utan att förlora Windows-start rekommenderar vi verktyget Boot Repair Disk .

Ta bort Ubuntu-hårddiskpartitionen säkert med startbar reparationsdisk

Boot Repair Disk är ett effektivt verktyg för att ta bort operativsystem från startalternativ, säkert radera partitioner Var ändra storlek på hårddiskpartitioner .

Relaterade Artiklar

Back to top button