Hur tar man bort alla filer på ett säkert sätt permanent i Linux?

Linux, mer känt som ett gratis operativsystem, har flera fördelar som t.ex än enkel installation av Xubuntu från Ubuntu . Men vad vet du om det? Idag får du se hur säkert radera alla filer i Linux.

Ibland är det nödvändigt att ta bort filerna som genereras av installera paket eller program i ubuntu från terminal men i vissa fall måste du radera allt .

Det kan låta enkelt, och det är det faktiskt, men inte alla vet hur man gör det, och på Linux är det ännu mer mystiskt.

Vad är Linux?

Innan du fortsätter att lära dig för att säkert ta bort alla filer i Linux, det är bra att du vet lite mer om detta operativsystem, som många ignorerar eftersom det inte är nummer ett i världen.

Linux är en uppsättning UNIX-liknande operativsystem, som är multi-tasking, multi-plattform och multi-användare. Det kallas fri programvara eftersom all dess kod kan omprogrammeras och distribueras av vem som helst.

Det är därför vaggan för många nya projekt, som t.ex installera Android Studio för Linux-datorer . Det är också en tillflyktsort för många professionella och amatörprogrammerare, vilket ger dem alla nödvändiga verktyg för att förnya och skapa en mängd nyheter.

Av denna anledning används den i de flesta superdatorer i världen, man räknar med att under 2017 använde de 500 befintliga superdatorerna Linux, p.g.a. det är lätt att redigera sin kod för att anpassa sig till användarnas behov.

Säkert radera alla filer i Linux

Idag är vi alla integritetsfans och om det du läste ovan förtrollade dig och du vill Prova detta operativ system det är bra att du åtminstone vet minsta användningen, som den i dagens citat, säkert radera alla filer på Linux.

För att skära in i jakten finns det tre verktyg med vilka du kan uppnå detta, det första av dem kallas Shred. Detta finns redan i Linux och låter dig skriva över innehållet i en fil för att dölja det och du kan också ta bort det.

Det första du behöver göra är att gå till tabellen eller terminalen som låter dig skriva kommandon i Ubuntu, för detta trycker du bara på “Ctrl+Alt+T” och voila, en gång här skriv följande parametrar:

För att skriva över filen (du måste lägga till nollor i slutet av den), -v för att se hur långt operationen fortskrider, -u radera filen, -n för att ange hur många gånger du vill att filen ska skrivas över. Med detta klart kan du säkert ta bort alla filer i Linux.

Det andra verktyget heter Wipe, och det tjänar uppenbarligen samma syfte att bara fungera för hårddisken. Först måste du installera det i Ubuntu-terminalen genom att skriva följande: “sudo apt-get install wipe”.

När du har installerat måste du sätta «torka-rfi-fil när du permanent vill ta bort något från datorn, så att det inte hamnar i fel händer.

Sammanfattningsvis…

Du har läst att det finns sätt att radera webbhistorik för en viss webbplats kan du också säkert ta bort filer i Linux och markera samtalet för säker radering.

Precis som den föregående måste du installera den i Ubuntu, använd kommandot för det: “sudo apt-get install secure-delete” när installationen är klar behöver du bara använda kommandot: srm -vz fil och redo information raderad och säker.

Och med det slutar din inlärning för idag, eftersom ingen metod bör ta längre tid än 10 minuter (beroende förstås på vad du tar bort), och du kan använda det här operativsystemet effektivt med försäkran om att dina filer kommer att skyddas när det är dags. .för att radera dem.

Relaterade Artiklar

Back to top button