Hur tar jag bort mitt Messenger-konto?

Handledningstips för Messenger

budbärare
är en trevlig och praktisk tillämpning som också har sina svagheter: man tänker särskilt på behandlingen som reserverats för användarnas personuppgifter. För att radera ditt Messenger-konto är det här!

Messenger är en gren av Facebooks sociala nätverk, så för att permanent stänga ditt Messenger-konto måste du ta bort ditt Facebook-konto. Om du redan hade inaktiverat det sociala nätverket, se den andra delen av vår handledning, raderingen kommer att gå snabbare. Annars är den här!

Ta bort ditt Messenger-konto

1. Öppna din Messenger-applikation och välj sedan ditt profilfoto: det tar dig till din personliga sida.

msgr handledning

2. Rulla ner till rutan “Konto” och välj “Kontoinställningar”.

msgr handledning

3. Gå sedan ner till avsnittet “Din information” och välj “Kontoägande och kontroll”.

msgr handledning

4. Klicka nu på raden “Avaktivera och radera”.

msgr handledning

5. Längst ner på sidan väljer du “Fortsätt med avaktivering och radering av Facebook-konto”.

msgr handledning

6. Markera sedan rutan “Ta bort kontot” och bekräfta sedan genom att trycka på “Fortsätt radera kontot”.

msgr handledning

7. Om du vill, ange orsaken till din avgång till Facebook, annars väljer du knappen “Fortsätt med kontoradering”.

msgr handledning

8. Svep sedan skärmen till botten, bekräfta sedan stängningen av ditt Facebook-konto (och därmed Messenger) genom att trycka på “Radera konto”.

msgr handledning

Det är gjort! Ditt konto har raderats och är inte längre synligt i nätverken. Du har 30 dagar på dig att ångra borttagningen genom att logga in igen. Om du inte gör något kommer ditt konto att raderas permanent. Radering av din personliga information kan ta längre tid (upp till 90 dagar) och, trots radering, kan kopior av dina uppgifter även finnas kvar på Facebooks servrar.

Ta bort Messenger-konto efter avaktivering

Om du någonsin bröt med Facebook genom att inaktivera det, så här tar du bort det permanent från din Messenger-app.

1. När du har startat Messenger trycker du på din profilbild längst upp till vänster på skärmen.

msgr handledning

2. Rulla ned och välj “Kontoinställningar”.

msgr handledning

3. Välj nu delen “Radera ditt konto och din information”.

msgr handledning

4. Ange ditt lösenord i den dedikerade rutan och tryck sedan på “Skicka”.

msgr handledning

Det är över ! Messenger och Facebook är inte längre en del av ditt digitala landskap.

Hitta andra handledningar som hjälper dig att hantera och säkra ditt Messenger-konto:

  • Vår kompletta Messenger-fil: tips, råd och handledning.
  • Hur skapar man ett Messenger-konto?
  • Hur ändrar jag ditt telefonnummer på Messenger?
  • Hur ändrar jag din profilbild på Messenger?
  • Hur använder jag Messenger på datorn?
  • Hur skapar man ett användarnamn på Messenger?
  • Hur aktiverar jag tvåfaktorsinloggning på Messenger?
  • Hur inaktiverar man tvåfaktorsinloggning på Messenger?
  • Hur döljer du ditt telefonnummer för främlingar på Messenger?
  • Hur döljer man sin profilbild för främlingar på Messenger?
  • Hur kopplar man bort fjärranslutningen på Messenger?
  • Hur avaktiverar jag ditt Messenger-konto?

Relaterade Artiklar

Back to top button