Hur tämjer man hästar i Minecraft? En guide om hur man tämjer dem och rider dem

Ett av de mest efterfrågade föremålen av många spelare är hästar. Minecraft gör det möjligt att inte bara tämja dessa vilda stäppdjur, utan också att föda upp och reproducera dem. Hästar kan hoppa över hinder upp till 5 block höga. Det gör det Att ha hästar i sina resurser skapar perfekta förutsättningar för långa resor och utforskande. Steeds kan också komma i två andra varianter – häst-zombie eller häst-skelett.

Vad äter hästar? Minecraft

Om du vill lära dig att tämja hästar i Minecraft är det värt att ta reda på vilken mat de kan äta först. Rätt utfodring av hästen ökar chanserna att tämja djuret snabbare. Nedan finns en lista över produkter som hjälper dig att tämja hingstar och ston, tillsammans med antalet chanser för ett lyckat uppdrag.


  • Guldäpple (ökar chanserna med 10%);

  • gyllene morot (ökar chansen med 5%)

  • bröd (ökar chanserna med 3%);

  • ett äpple (ökar chanserna med 3%);

  • spannmål (ökar chanserna med 3%);

  • socker (ökar chanserna med 3%).

En gyllene morot eller gyllene äpple är också två av de mest effektiva sätten att föda upp hästar i Minecraft. För att starta denna process måste du ha minst två tämda hästar och en förråd av denna typ av mat. Hästar häckar vanligtvis efter den första utfodringen.

Hur tämjer man hästar i Minecraft?

Hästar – Minecraft definierar dem som flockdjur. Av denna anledning, när man försöker hitta dem och starta tämjningsprocessen, är det värt att komma ihåg att de ofta förekommer i större grupper. Om du vill tämja en häst, klicka på den med en tom tass med höger musknapp. Första gången kommer djuret alltid att kasta spelaren som försöker underkuva den till marken. Då kan du inte bli avskräckt, för att tämja hästen är endast möjligt efter att ha utfört några repetitioner av ovan nämnda aktivitet.

Chansen att tämja ett djur första gången är alltid 0 %. Varje efterföljande försök ökar dock uppdragets framgång med så mycket som 5 %. Om du upprepar flera gånger kommer animationer av röda hjärtan att dyka upp ovanför hästen. Detta innebär att hästen är helt tämjd och spelaren kan använda den fritt från och med nu.

Hur rider man hästar? Minecraft

När hästen väl har tämjts kan spelaren börja flytta den runt i spelvärlden. Det är dock värt att komma ihåg att styrning och ridning endast är möjligt med hjälp av en sadel. Själva handlingen att sadla djuret utförs genom att klicka på höger musknapp eller pekplattan när karaktären håller utrustningen i sin hand.

Det finns flera sätt att få tag i detta föremål – genom erövring, genom att använda fiskefärdigheten eller genom att köpa. Användningen av en given teknik beror på de resurser som karaktären förvärvar, nivån på spelarens färdigheter, såväl som hans personliga preferenser. De vanligaste metoderna för att skaffa en sadel av användare är att hitta den i kistor med gömda skatter. De största chanserna att få det genereras genom att utforska Nethers fästningar (35,7 % chans), fängelsehålor (29 % chans) eller pyramiderna (23,7 % chans).

Relaterade Artiklar

Back to top button