Hur tämjer man en räv i Minecraft? Vi svarar på hur man gör och var man ska leta efter dem

Rävar är för närvarande de snabbaste landenheterna i spelet. Förutom mobs kan de även attackera kycklingar, torsk, lax, kaniner och sköldpaddor. De har förmågan att hoppa 2 till 5 kvarter högt, och till och med hoppa över föremål som är ett hinder på vägen, till exempel ett staket eller en mur. Dessa vilda varelser kan också simma och fiska. Dessutom har de förmågan att hålla vad som helst som kommer att kastas på dem av användaren. Alla fördelar med rävar gör att de kan bli en extremt användbar följeslagare för spelaren i gemensamma uppdrag och utforskning. Hur tämjer man en räv i Minecraft?

Var ska man leta efter rävar i Minecraft?

Om du vill lära dig att tämja en räv i Minecraft är det värt att ta reda på i början var du kan hitta dem. På grund av deras förekomstplats kan två typer av löv särskiljas – snöiga och vanliga. Snörävar bebor vintertaigans biomer och kännetecknas av vit och grå päls. Vanliga rävar, å andra sidan, kan hittas i taiga borta från byar och i taiga av ett jätteträd. Deras päls är rödaktig orange. Det händer att rävarna i Minecraft smyger sig in i bosättningar för att attackera kycklingarna som tillhör invånarna.

Båda arterna förekommer vanligtvis i grupper – från 2 till 4 individer per besättning. Dessutom är rävar de vanligaste djuren efter mörkrets inbrott. Av denna anledning är den bästa tiden att börja leta efter dessa vilda djur på kvällen och natten.

Hur tämjer man en räv i Minecraft? Snabb handledning

Hur tämjer man en räv i Minecraft så att den inte springer iväg och stannar hos spelaren längre? Denna process utförs inte med en viss teknik, utan med rätt mat. För att komma nära ditt husdjur bör du erbjuda honom en handfull söta bär. Vanligtvis räcker bara 4 portioner för att räven ska lita på användaren och bli helt tämjad av honom.

Söta bär är den mest populära typen av mat för dessa husdjur. Efter att ha tämjt en räv kan spelaren även mata honom med kött. Dessutom, om användaren lyckas mata två rävar inom kort avstånd från varandra, kommer båda att tämjas och kan föröka sig.

Ett intressant faktum är att varje nyfödd räv redan är villkorslöst tam och kan gå med i besättningen. Detta är ett enkelt och effektivt sätt att skapa en gård med djur som kommer att kunna försvara och hjälpa spelaren under uppdraget.

Vilka är fördelarna med att tämja en räv i Minecraft?

Många användare är ivriga att lära sig hur man tämjer en räv i Minecraft eftersom det genererar många fördelar. Rävar har förmågan att samla och bära olika föremål i munnen. När ett djur är tämjat och litar på sin ägare delar det sitt eget byte med det. Dessa djur tar ofta med sig värdesaker av ringa värde, men det kan hända att de ger användaren smaragder eller andra ädelstenar.

Dessutom är rävar i Minecraft kända för sina försvarsförmåga. Förutom att skydda mot mobbar kan de också använda vilket vapen som helst som spelaren kastar mot dem. Det är en extremt önskvärd egenskap, särskilt eftersom de tack vare Immortality Totem kan bli oövervinnerliga i strid med nästan vilken motståndare som helst.

Relaterade Artiklar

Back to top button