Hur startar jag ett röst- eller videosamtal på Discord?

discord tips © clubic.com

Liksom alla snabbmeddelandeprogram, Disharmoni
erbjuder dig att kommunicera med dina vänner via meddelanden eller röst- eller videosamtal. Den här sista funktionen är praktisk för spelsessioner såväl som för professionella möten. I den här handledningen förklarar vi hur du startar ett samtal och oroa dig inte, det är väldigt enkelt.

Var medveten om att det är möjligt att ringa vilken användare som helst på Discord, oavsett om de finns på din vänlista eller inte.

Starta ett röstsamtal

1. För att börja hitta den användare du vill ringa (via en server, din vänlista eller din privata meddelandehistorik). Det är möjligt att helt enkelt högerklicka och sedan “Att ringa“att starta en röst samtal.

discord ring vän

Du kan också ringa en privat grupp genom att gå till konversationen och klicka på telefonikonen uppe till höger.

discord samtalsgrupp 2

2. Samtalet startar direkt, användaren framför hör en ton som en notis och ett litet fönster öppnas.

discord ring vän 2

Starta ett videosamtal

Det är möjligt att starta ett röstsamtal och sedan aktivera kameran för att växla till video. Men om du vill starta ett videosamtal måste du gå igenom de privata meddelanden som du delar med användaren. Om du inte har en inbjuder vi dig att följa denna handledning.

1. Gå till privata meddelanden som skickats till användaren du vill ringa. Klicka på den lilla ikonen i den övre raden kamera (observera att du även kan gå igenom här för att starta ett röstsamtal med telefonikonen till vänster).

discord ring vän 3

2. Samtalet startar direkt, användaren du ringer får en ljudavisering och ett litet fönster visas.

discord ring vän 4

Du vet nu hur du startar ett röst- eller videosamtal på Discord! Var dock medveten om att om du ringer en användare vars status är “Stör ej”, kommer de inte att få meddelande om ditt samtal. Du kan hitta mer information om Discord-anslutningsstatus i vår handledning.

Hitta andra tutorials på Discord:

  • Hur konfigurerar man integriteten och säkerheten för ditt Discord-konto?
  • Hur hanterar och konfigurerar du ditt Discord-konto?
  • Hur använder man Discord?
  • Hur hanterar och använder man servrar på Discord?

Relaterade Artiklar

Back to top button