Hur spelar man in på Audacity?

Du har nu blivit bättre bekant med Djärvhet
. Låt oss fortsätta vidare för att se hur man spelar in mer på djupet med denna programvara. Detta erbjuder verkligen ett stort antal möjligheter, oavsett om du till exempel vill spela in direkt med mikrofonen på din dator eller om du vill spela in ljud som kommer från din dator. För att ta reda på mer är det här det händer!

audacity handledning

Upptäck och spela in

Oavsett om det är en streamingserie, en video på Youtube eller en låt som lyssnats på på Deezer kan du spela in alla ljud som passerar genom din dators ljudkrets med Audacity. Du kan också till exempel spela in instrument eller din dators mikrofon. Lär dig hur du upptäcker rätt källa före inspelning: extern mikrofon, intern mikrofon… För detta är det viktigt att visualisera ljudingångarna från Audacity.

Förbättra inspelning och export

Du kan testa inspelningen. Se också till att undvika klippning. Ta en ordentlig titt på inspelningsskannern till exempel, mätaren bör inte visas över -5.

Programvaran erbjuder dig också olika alternativ för att enkelt starta inspelningen. Du kan trigga den genom att programmera den eller genom att aktivera den med ett ljud. Det senare fallet kan vara användbart för att undvika långa tystnader under inspelningar.

När inspelningen är klar kan du öka volymen på ljudet genom att förstärka det. Detta alternativ beräknar automatiskt förstärkningen och sparar dig från klippning. Du kan också normalisera ljudet för att öka volymen. Dessa två alternativ låter dig också sänka volymen på din inspelning.

Du kan spara din fil i WAV-format, som inte tillåter komprimering, i MP3, AIFF-format… Audacity erbjuder dig möjligheten att spela in i separata spår. Detta är praktiskt om du vill spela in ljud separat. Du kan också exportera olika ljud från samma inspelning. Det är upp till dig att välja efter din situation!

Hitta alla våra serier av tutorials på Audacity:

Hur kommer man igång med Audacity?

Hur spelar man in på Audacity?

Hur redigerar man på Audacity?

Relaterade Artiklar

Back to top button