Hur skyddar man filer eller mappar från att raderas av misstag?

Vi har alla varit i en situation där du raderat en fil, men inte velat. Det fanns ingen uppmaning, inga restriktioner som kunde hindra dig från att göra det. Om inte du, så använder någon ditt konto bara för skojs skull. Så hur skyddar du en mapp från oavsiktlig radering? Det finns många sätt att göra detta och det här inlägget hjälper dig att komma dit. Det är dock alltid bra att ha ett säkerhetskopieringssystem för viktiga filer.

Skydda filer(Filer) eller mappar från oavsiktlig radering

 1. Använd appen Förhindra
 2. Aktivera bekräftelsedialog
 3. Ändra säkerhetstillstånd
 4. OneDrive personlig lagring
 5. Bitlocker

1]Inaktivera programmet

Detta är vårt interna Prevent, (Prevent-verktyg) som gör två saker. Först stoppar det operationer som Skära , Kopiera , klistra , Radera åtgärder. För det andra(Andra), menyalternativen blir grå. Du kan snabbt slå på den när du inte är i närheten eller när någon annan använder ditt konto.

2] Sätta på(Aktivera) bekräftelsedialogruta

Dialogrutor för bekräftelse av radering

Tidigare erbjöd Windows en bekräftelsedialogruta som dök upp varje gång du raderade en fil.

Du kan aktivera det med inställningarna för papperskorgen, redaktör (papperskorgen)gruppolicy(Grupppolicyredigerare) och inställningar register. (Registret) Det kommer att vara användbart att ge dig en ledtråd om vad du gör och spara filer och mappar då och då.

3]Ändra säkerhetstillstånd

Hur man skyddar filer eller mappar från oavsiktlig radering i Windows 10

Om det finns ett annat konto på datorn som kan radera filen på datorn rekommenderar vi att du ändrar behörighetsinställningarna för de mappar du vill skydda. Du kan ta bort behörigheter att ändra, läsa, köra, skriva och mer.

 • Högerklicka(Högerklicka) på filen du vill spara och välj “Egenskaper”.
 • Gå till ” Säkerhet ” (Säkerhet)> Avancerat ” och klicka på “Inaktivera arv”.
 • Välj Konvertera ärvda behörigheter till explicita behörigheter för detta (Konvertera ärvda behörigheter till explicita behörigheter för detta objekt ) objektparameter när den visas.
 • Klick(Klicka) på den användare du vill neka åtkomst till och klicka sedan på ” Förändra(Redigera)”.
 • I rullgardinsmenyn ” Skriv » välj (Typ)“Förbjuda(Neka)” och klicka på OK.
 • Du måste upprepa samma sak med andra användarkonton.
 • Klicka sedan på “OK” för att tillämpa ändringarna.

4]OneDrive personlig lagring

Hur skyddar man en mapp från oavsiktlig radering?

En av de mest underskattade funktionerna i OneDrive är Personal Vault (OneDrive är Personal Vault). Den här funktionen låter dig flytta filer inuti dem och är endast tillgänglig efter verifiering.

Jag rekommenderar starkt att du flyttar alla filer inuti den och arbetar med den här funktionen. Om du inte gör anspråk på en längre tid kommer valvet att spärras. Detta säkerställer att ingen annan får tillgång till dina filer.

5]Beatlocker

Bitlocker filmappsskydd

Om din dator stöder BitLocker kan du låsa hela drivrutinen med ett lösenord. Inte bara det, enheten är också krypterad, vilket säkerställer att filerna inuti är säkra och inte kan raderas. Även om du kan använda den för din huvudenhet, är det bäst att använda den med externa enheter. Eftersom det bitlocker fungerar på disknivå kan du inte låsa en enskild mapp eller fil.

Det fungerar dock med partitioner om du behåller all din arbetsdata på en extra partition och håller den låst.

Det här var några användbara metoder som kan hjälpa dig att förhindra oavsiktlig radering av filer och mappar, som kan orsakas av dig eller någon annan.

Vi har alla varit i en situation där du raderat en fil, men du inte ville. Det fanns ingen prompt ingen begränsning som kunde hindra dig från att göra det. Om inte du, så gjorde någon som använder ditt konto bara för skojs skull. Så hur skyddar du en mapp från oavsiktlig radering? Det finns många sätt att göra det, och det här inlägget hjälper dig med det. Det är dock alltid en bra idé att ha ett backupsystem för viktiga filer.

Skydda filer eller mappar från att raderas av misstag

 1. Använd appen Förhindra
 2. Aktivera dialogrutan för bekräftelse
 3. Ändra säkerhetstillstånd
 4. OneDrive Personal Vault
 5. bitlocker

1]Förhindra applicering

Hur skyddar jag en mapp från oavsiktlig radering?

Detta är vårt interna Prevent-verktyg som gör två saker. Först stoppar den operationer som Klipp ut, Kopiera, Klistra in, Ta bort, åtgärder. För det andra, grånar det kontextmenyalternativen. Du kan snabbt aktivera det när du inte är i närheten eller när någon annan använder ditt konto.

2]Aktivera bekräftelsedialogrutan

Ta bort bekräftelsedialogrutan Windows

Windows brukade erbjuda en bekräftelsedialogruta som visas varje gång du raderade en fil.

Du kan aktivera det med inställningarna för papperskorgen, grupprincipredigeraren och registerinställningarna. Det kommer att vara bra att ge dig en ledtråd om vad du gör och spara filerna och mapparna ibland.

3]Ändra säkerhetstillstånd

Hur skyddar jag filer eller mappar från att raderas av misstag i Windows 10

Om det finns ett annat konto på datorn som kan ta bort filen på datorn rekommenderar vi att du ändrar behörighetsinställningarna för de mappar du vill säkra. Du kan ta bort behörigheter att ändra, läsa, köra, skriva och mer.

 • Högerklicka på filen du vill vara säker och välj Egenskaper
 • Gå till fliken Säkerhet > Avancerat och klicka på inaktivera arv
 • Välj alternativ när det dyker upp.
 • Klicka på användaren som du vill neka dem åtkomst och klicka sedan på Redigera.
 • Från rullgardinsmenyn Typ, välj Neka och klicka på OK
 • Du måste upprepa samma sak med andra användarkonton.
 • När du är klar klickar du på Ok för att tillämpa ändringarna.

4]OneDrive Personal Vault

Hur skyddar jag en mapp från oavsiktlig radering?

En av de mest underskattade funktionerna i OneDrive är Personal Vault. Denna funktion låter dig flytta filer inuti dem och är endast tillgänglig efter verifiering.

Jag rekommenderar starkt att du flyttar alla filer i den och arbetar igenom den här funktionen. När det inte är stämt under en längre tid kommer valvet att låsa sig själv. Detta säkerställer att ingen annan har tillgång till dina filer.

5]BitLocker

Bitlocker filmappsskydd

Om din dator stödjer BitLocker kan du välja att låsa en komplett drivrutin med ett lösenord. Inte bara det utan enheten är också krypterad, vilket säkerställer att filerna inuti är säkra och inte kan raderas. Även om du kan använda den för den primära enheten, är den bäst att använda med externa enheter. Eftersom BitLocker fungerar på enhetsnivå kan du inte låsa en enda mapp eller fil.

Det fungerar dock på partitioner om du behåller all din arbetsdata på en sekundär partition och håller den låst.

Det här var några användbara metoder som kan hjälpa dig att förhindra oavsiktlig radering av filer och mappar, vilket kan bero på dig eller någon annan.

Relaterade Artiklar

Back to top button