Hur skiljer sig File Explorer i Windows 10 från Windows 10? Windows 8.1

På många sätt Windows 10 Liknande Windows 8.1 så vidare Windows 7 . Men det skiljer sig också mycket från båda dessa operativsystem. Och bland alla likheter och skillnader, här är en mycket intressant fråga som några av våra läsare har ställt: “Vad är skillnaderna mellan dirigent (Utforskaren)Windows 10 och Windows utforskaren(Filutforskaren och Windows) 8.1 ? Vad har förändrats?”. Vi anser att den här frågan förtjänar ett svar, så idag ska vi visa dig hur dirigent (Utforskaren)Windows 10 ändrat från den tidigare versionen.

1. Avsnitt “Snabb tillgång(Åtkomst)” ersätter “Favoriter”

Detta är kanske den mest uppenbara förändringen i File Explorer. Windows (Utforskaren)tio(Windows 10). Gammalt avsnitt ” Favoriter(Favoriter) “omvandlas till ett nytt avsnitt” Snabb åtkomst(Snabb åtkomst)”. I Windows 8.1, ” Favoriter » (Favoriter)dirigent(Filutforskaren) innehöll mappar som du bifogade till den för snabb åtkomst. Fastän dirigent (Utforskaren)Windows 10 låter dig också göra detta, snabb åtkomst(Snabb åtkomst) kan också visas ofta använda mappar(ofta använda mappar) och senaste filer(Senaste filer) . Det kan man säga snabb åtkomst(Snabb åtkomst) påminner något om funktionen “bokmärken plus historik” för Utforskaren .

I våra två tidigare artiklar om Explorer Windows (Utforskaren)tio(Windows 10) Vi ​​har pratat om dessa funktioner lite, så om du behöver mer information, kolla in dem:

  • Så här visar, fäster och lossar objekt i File Explorer Quick Access i Windows 10.

  • Hur man förhindrar Windows 10 Explorer från att visa senaste filer och mappar.

2. Utforskaren startar(Filutforskaren startar) i “Snabb tillgång(Access)” istället för “This PC”.

Utöver den tidigare ändringen Utforskaren från Windows 10 inte längre köra på den här datorn(Den här datorn) som tidigare i Windows 8.1 . startplats Utforskare(Filutforskaren) är nu standardavsnittet snabb åtkomst .(Snabb åtkomst)

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

3. Startplats Utforskaren(Filutforskaren) kan enkelt ändras

Som vi sa tidigare dirigent (Utforskaren)Windows 10 som standard startar den i snabbåtkomstläge(Snabb åtkomst) . Däremot kan du enkelt ändra dess plats med snabb åtkomst(Snabb åtkomst) till den här datorn(denna PC) eller vice versa. PÅ Windows 8.1 det fanns inget annat val än att Den här datorn(Den här datorn) » .

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

Om du vill se alla steg du behöver ta för att ändra platsen där det börjar dirigent (Utforskaren)Windows 10 läs den här snabbguiden: Hur man installerar startplats(Startplats) för dirigent(Filutforskaren) till Windows 10 .

4. Av Som standard visas menyfliksområdet(Ribbon Defaults) « Hus(Hem)” istället för ” En dator(Dator) ” .

Eftersom nya Dirigent(Filutforskaren) startar som standard i ” Snabb åtkomst(Snabbåtkomst) “, nu börjar även flödet med fliken ” hem” istället för ” (Hem)En dator(Dator) ” . Men om du byter till ” Den här datorn(denna PC)”, meny meny(meny meny) kommer också att växla tillbaka till ” En dator “.(dator)

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

5. Arkiv-menyn ersätter(Arkivmeny ersätter) Ta bort historik(Radera historik)” till “Inställningar” eller ” Ändra mapp och sökalternativ(Ändra mapp och sökalternativ) » .

I Windows 8.1, ” Fil (Fil)» ledare(Filutforskaren) innehöll posten ” Radera historik”(Ta bort historik) . PÅ Windows 10 denna etikett försvinner och ersätts av Ändra mapp och sökalternativ(Ändra mapp och sökalternativ) .

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

Vid användning av ny dirigent(Filutforskaren) vi märkte ett litet fel i Windows 10 : beroende på var du är på din dator, Redigera mapp och sökalternativ(Ändra mapp och sökalternativ) kan helt enkelt kallas ” alternativ(Alternativ)” som du kan se i följande skärmdump. Men genvägen tar dig till samma mapp ” Byt mapp” och sökalternativ(Ändra mapp och sökalternativ) .

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

6. Vi har ny knapp(Ny delningsknapp) « Dela” på fliken “Dela”.(Dela-fliken)

Windows 10 har en ny funktion dirigent(Filutforskaren) : på fliken “Dela med sig(Dela) “Nu finns det en knapp” Dela med sig(Dela)”, som du kan använda för att skicka filer till andra användare via alla kompatibla program installerade på din dator. Till exempel kan du dela via applikationen ” Post(Mail)”, via Facebook eller genom Dropbox .

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

Om du vill lära dig mer om alla delningsalternativ som finns tillgängliga direkt från dirigent(Filutforskaren) bör du läsa den här guiden: Hur man använder dirigent(Filutforskaren) för dela filer och mappar(Dela filer och mappar) till Windows 8.1 och 10.

7. Fliken Dator innehåller(Datorfliken) genväg för(En genväg) inställningar istället för(Inställningar) Kontrollpanel(Kontrollpanel) ” .

På fliken ” Datorversion (dator)dirigent(Filutforskaren) för Windows 8.1 erbjöd en genväg till kontrollpaneler(Kontrollpanel) . På Windows 10 kontrollpanel(Kontrollpanelen) har blivit mindre viktigt, så nu pekar den här genvägen till applikationen ” inställningar(inställningar)”.

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

åtta. Utforskaren använder ny (nytt set)utrustning(Ikoner) ikoner

Det är mer en visuell förändring än en av funktionerna, men det är också ganska lätt att upptäcka. PÅ Windows 10 Utforskaren använder nya ikoner utformade för att matcha alla andra visuella transformationer av detta gränssnitt operativ system.(operativ system)

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

9. Utforskarens rubriker justeras(Filutforskarens titlar är anpassade) av vänster(Vänster) kant, inte längs Centrum(att vara centrerad)

Och slutligen, den minsta och möjligen den mest subtila förändringen vi har sett: fönstertitlar är nu mer centrerade, som de var i Windows 8.1 . Istället är de nu vänsterjusterade, som du kan se i följande skärmdump.

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

Slutsats

Det här är ändringarna vi såg i den nya versionen Utforskare(Filutforskaren) från Windows 10 . Vissa av dessa är stora funktionsändringar, medan några är mindre och subtila designändringar. Märkte du(Gjorde) du några andra ändringar? Om du gjorde det, dela gärna dina resultat med oss ​​och vi lovar att vi kommer att uppdatera den här artikeln så snart som möjligt.

På många sätt liknar Windows 10 både Windows 8.1 och med Windows 7. Men det skiljer sig också mycket från båda dessa operativsystem. Och bland alla likheter och skillnader, här är en mycket intressant fråga som några av våra läsare ställde: “Vad är skillnaderna mellan Windows 10s File Explorer och Windows 8.1s File Explorer? Vad har ändrats?”. Vi anser att den här frågan förtjänar ett svar, så idag kommer vi att dela hur Windows 10 förändrades från sin tidigare version.

1. Avsnittet “Snabbåtkomst” ersätter “Favoriter”

Detta är förmodligen den mest uppenbara förändringen i Windows 10. Den gamla delen har förvandlats till den nya delen. I Windows 8.1 används avsnittet för att hålla mappar som du fäste till det för enkel åtkomst. Medan Windows 10 också låter dig göra det, kan även visa dig och . Man kan säga att det är lite som en “bokmärken plus historik”-funktion för .

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

I två av våra tidigare artiklar om Windows 10 har vi pratat lite om dessa funktioner, så om du vill ha mer information, kolla in dem:

2. Filutforskaren startar i “Snabbåtkomst” istället för “Den här datorn”

Utöver den tidigare ändringen startar inte längre från Windows 10 i , som det brukade göra i Windows 8.1. Standardstartplatsen för är nu sektionen.

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

3. Filutforskarens startplats kan enkelt ändras

Som vi redan har sagt, startar Windows 10 som standard i . Du kan dock enkelt ändra dess plats från till eller tvärtom. I Windows 8.1 fanns det inget annat alternativ än .

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

Om du vill se alla steg du behöver ta för att ändra platsen där Windows 10 startar, läs den här korta guiden: Så här ställer du in startplatsen för filutforskaren i Windows 10.

4. Bandet är som standard “Hem” istället för “Dator”

Eftersom det nya startar som standard i , börjar även menyfliksområdet med fliken nu, istället för . Men om du byter till kommer även menyfliksmenyn att växla tillbaka till sin flik.

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

5. Arkivmenyn ersätter “Radera historik” med “Alternativ” eller “Ändra mapp och sökalternativ”

I Windows 8.1 används menyn för att hålla en post för . Med Windows 10 försvinner denna genväg och dess plats tas av .

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

När vi använde det nya märkte vi ett litet fel i Windows 10: beroende på var du är på din dator kan den enkelt heta , som du kan se i följande skärmdump. Men genvägen tar dig till samma .

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

6. Vi har en ny delningsknapp på fliken Dela

Windows 10 ger en ny funktion i : dess flik innehåller nu en knapp som heter helt enkelt , som du kan använda för att skicka filer till andra via vilken kompatibel app du har på din dator. Du kan till exempel dela via appen, via eller via .

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

Om du vill lära dig mer om alla delningsalternativ som är tillgängliga direkt från , bör du läsa den här guiden: Så här använder du filutforskaren för att dela filer och mappar i Windows 8.1 och 10.

7. Datorfliken innehåller en genväg för inställningar istället för “Kontrollpanelen”

På sin flik erbjöd Windows 8.1-versionen av en genväg för . I Windows 10, har blivit mindre viktigt, så denna genväg pekar dig nu till appen.

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

8. Filutforskaren använder en ny uppsättning ikoner

Det här är mer en visuell förändring, inte en av funktionerna, men det är också ganska lätt att upptäcka det. I Windows 10, använder nya ikoner, skapade för att matcha alla andra visuella transformationer av detta operativsystems gränssnitt.

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

9. Filutforskarens titlar är riktade till vänster istället för att vara centrerade

Och slutligen, den minsta och förmodligen den mest subtila förändringen vi har sett: fönstertitlarna är nu längre centrerade som de brukade vara i Windows 8.1. Istället är de nu riktade till vänster, som du kan se i nästa skärmdump.

Windows 10, Windows 8.1, fil, utforskare, ändringar, skillnader

Slutsats

Det här är förändringarna vi har sett i den nya versionen av från Windows 10. Vissa är betydande funktionsöversyner, medan vissa är mindre och subtila designförändringar. Har du märkt några andra förändringar? Om du gjorde det, tveka inte att dela dina resultat med oss, och vi lovar att vi kommer att uppdatera den här artikeln så snart som möjligt.