Hur skapar man ljusläckor i After Effects enkelt och snabbt?

Idag tar alla foto- och videoredigering till en annan nivå. Med mer och mer uppdaterad programvara behöver du inte längre vara proffs för att lära dig grunderna för att skapa effekter. I denna anda kommer du att upptäcka idag hur man skapar ljusläckor i After Effects på ett enkelt och effektivt sätt.

Och om du pratar om redigeringsprogram är After Effects ett av de viktigaste som alltid kommer ut. Inte bara för att det är en fansfavorit, utan också på grund av hur enkelt det är att arbeta med och hur lätt det är att använda dess gränssnitt för att skapa alla möjliga effekter som kommer att förbättra projekten för vem som helst, som t.ex. glitch övergångseffekt den jätte huvudeffekt bland andra.

Skapa ljusläckor i After Effects

Först och främst, och för att komma till rätta, vad du behöver göra för att skapa en lätt läcka är att Ladda ner Efter effekter och installera det på din dator . När du har gjort det, öppna det som vilket annat program som helst. När du är inne måste du ge ikonen för att skapa en ny komposition, som är i den nedre vänstra delen precis ovanför minuterna på tidslinjen.

Genom att klicka på den öppnas en ny sektion där du kan välja namnet på kompositionen samt färgen du vill ha för den. Som en rekommendation bör du lämna bakgrundsfärgen svart och fortsätta för att bekräfta genom att klicka på » Acceptera “. Gå direkt efter det till alternativfältet ovan och välj » Lager “, detta kommer att visa ett fönster där du behöver välja” Ny “då” Fast “.

Detta kommer att skapa en solid där effekterna kommer att placeras som kan skapa ljusläckor i After Effects, effekter kommer att läggas till den och den första kommer att kallas: fraktalt brus.

Du behöver bara leta efter det genom att ge det Enter och sedan ge det samma namn, när du väljer det får du ett fönster med många alternativ för att konfigurera det, placera kontrasten i 269, ljusstyrkan i 80 och komplexiteten i 1.0, i rullgardinsmenyn för » Omvandla som är just där” placerar skalan på 800,00.

Stå sedan på fältet där det står evolution och tryck Alt+C för att få uttrycksfältet att visas på tidslinjen, sätt tiden * 300 här (detta kommer att ge rörelse till effekten).

Ändrade olika effekter för att nå målet

Som du redan har läst måste du lägga till flera effekter och modifiera dem för att skapa ljusläckor i After Effects, nästa heter Staining och för att välja det behöver du bara göra det på samma sätt som med den föregående (alla söks så här).

Detta gör att du kan ändra färgen på ljuset, du måste bara ge det alternativet “Associera med” . Välj den du vill ha och välj sedan nästa effekt som heter ” Exponering ‘, som du bör ställa in på 0,90 för att göra ljusläckan ljusare.

Lägg sedan till effekten som heter » Ljud “, i detta måste du lösa “Ljudnivå” till 5 % och inaktivera alternativet » Använd färgbrus “, kommer detta att skapa brus runt kanterna på färgen, vilket gör att den ser bättre ut.

Lägg till sist till effekten “4 färggradient” i detta leta efter alternativ “Fusionsläge” och välj i rullgardinsmenyn bredvid “Mjukt ljus” för att avsluta att mjuka upp färgerna.

Och med det kommer det att vara klart, du behöver bara lägga till det i någon av dina videor. För att göra detta måste du hitta den med namnet du gav den och sedan dra den till tidslinjen, först placera den före eventuella lager på den, inklusive det för din video.

Klicka sedan på samma fält eller tidslinje för att “Fusionsläge” och då får du alternativen tryck » Skärm “. Nu om effekten kommer att synas i din video och du har lyckats skapa ljusläckor i After Effects. Lek med färger och olika effekter och njut av detta trick.

Glöm inte att det finns mycket mer du kan göra med After, så leta efter fler handledningar som låter dig skapa tecknad animation eller av skapa textanimering .

Relaterade Artiklar

Back to top button