Hur skapar man en YouTube-video?

Logotyp för YouTube Tutorials

Om du har ett konto Youtube
, har du möjlighet att skapa en kedja. Detta personliga utrymme låter dig lagra och distribuera alla typer av innehåll. För att skapa en video på en kanal måste du förbereda den i förväg på din dator och importera den till plattformen.

Du kan ladda upp upp till 15 videor samtidigt till YouTube. Var dock försiktig, antalet dagliga videoskapelser är begränsat. Detta nummer varierar beroende på land och kanalbegränsningar. Om det överskrids kommer YouTube att skicka ett felmeddelande till dig. Du kan ladda upp vertikala eller horisontella videor: visningen av tjänsten anpassas automatiskt. Videor kan ha olika uppladdnings- och publiceringsdatum beroende på om de är privata eller offentliga. För att lära dig allt om att importera video till YouTube, följ denna kompletta handledning.

Skapa en video på YouTube

Så här importerar du en video:

1. Gå till YouTube-plattformen.

2. Klicka på den kameraformade ikonen, som är synlig längst upp till höger på skärmen, klicka sedan på “Ladda upp en video”.

YT Skapa video © © Google / Youtube

3. Menyn “Importera videor” i YouTube Creator Studio öppnas. Klicka på den blå knappen “Välj filer”, bläddra på din dator och välj den video du vill ladda upp. Det är bra ? Klicka på “Öppna”.

YT Skapa video 2 © © Google / Youtube

4. Medan videon laddas upp kan du fylla i ett antal detaljer om den, inklusive titel och beskrivning.

YT Skapa video 3 © © Google / Youtube

5. Välj en miniatyrbild från de föreslagna skärmdumparna eller importera en från skrivbordet på din dator (du kan läsa handledningen “Hur man lägger till en miniatyrbild i en Youtube-video “, förberedd om detta ämne).

YT Skapa video 4 © © Google / Youtube

6. Ange, om du vill, på vilken spellista videon ska visas.

7. I avsnittet “Målgrupp” anger du om videon gjordes för barn eller inte.

YT Skapa video 5 © © Google / Youtube

8. Fyll i, om tillämpligt, avsnittet med avancerade inställningar och anger om det är en kommersiell kommunikation, tillåter automatisk kapitelindelning, lägg till taggar, språk, datum och plats för inspelning, licens och kategorin för videon. Ange även om du tillåter kommentarer eller inte. Klicka sedan på “Nästa”.

YT Skapa video 6 © © Google / Youtube

9. I avsnittet “Videoelement”, lägg till, om det behövs, undertexter, en slutskärm eller kort (vi berättar allt i detalj i handledningarna som finns på länken). Klicka på “Nästa”.

YT Skapa video 7 © © Google / Youtube

10. YouTube kontrollerar din video för upphovsrättsintrång. Om inget problem upptäcks klickar du bara på “Nästa”. Följ annars plattformens råd.

YT Skapa video 8 © © Google / Youtube

11. Välj videons synlighet (privat, offentlig, olistad) och välj ett senare publiceringsdatum om det behövs. Allt är bra ? Klicka på “Spara” för att slutföra importen.

YT Skapa video 9 © © Google / Youtube

Heja på ! Ditt videoklipp har skapats och ingår nu i ditt kanalinnehåll.

Du kan klicka på videominiatyren när som helst för att återgå till inställningarna som definierades under importen. Det är också möjligt att justera videon genom att lägga till ett ljudspår eller genom att klippa det.

Hitta alla tutorials för att bemästra alla funktioner på YouTube:

  • Vår fullständiga YouTube-fil: tips, råd och handledning
  • Hur bemästrar man alla funktioner på YouTube?

Relaterade Artiklar

Back to top button