Hur skapar man en YouTube-kanal?

Logotyp för YouTube Tutorials

Du har ett konto på Youtube
och du vill dela ditt innehåll? Det är dags att skapa en kanal och bli en Youtuber! Kanaler är ett personligt utrymme som kan organiseras och anpassas. De gör det möjligt att lagra alla audiovisuella skapelser av en användare. Kanaler kan också hanteras av flera personer, speciellt om du har ett varumärkeskonto.

Att skapa en kanal tar bara några minuter på YouTube och ger dig tillgång till Creator Studio, en mycket användbar arbetsyta. I synnerhet kommer det att tillåta dig att hantera dina olika videor, konsultera analytiska data kopplade till ditt innehåll och få en överblick över kommentarerna som skrivits av dina tittare. Det är också här du kan hantera dina spellistor och alla aspekter relaterade till att tjäna pengar på din kanal, om det är ditt mål. Slutligen ger YouTube Creator Studio tillgång till en redigeringsbänk som hjälper dig att färdigställa dina videor. Vill du skapa en kanal på YouTube? Vi förklarar allt i handledningen nedan.

Skapa en kanal på YouTube

Så här skapar du en kanal:

1. Logga in på YouTube-plattformen.

2. Klicka på din avatar, som finns längst upp till höger på skärmen, och tryck sedan på “Skapa en kanal”.

YT Skapa kanal 1 © © Google / Youtube

3. Kontrollera din profilbild och ange namnet du valde för ditt utrymme, klicka sedan på “Skapa en kanal”.

YT Skapa kanal 2 © © Google / Youtube

Hemsidan för ditt utrymme öppnas framför dina förvånade ögon! Du kan nu ladda upp innehåll genom att klicka på “Ladda upp en video”.

YT Skapa kanal 3 © © Google / Youtube

Det rekommenderas också att skapa en ny profilbild, banner, vattenstämpel och många andra element genom att klicka på “Anpassa kanal”. Du omdirigeras sedan till YouTube Studio där många andra inställningar väntar på dig. Som tur är har vi tänkt på allt och skapat en hel serie tutorials i ämnet.

Hitta alla tutorials för att bemästra alla funktioner på YouTube:

  • Vår fullständiga YouTube-fil: tips, råd och handledning
  • Hur hanterar du din YouTube-kanal på rätt sätt?

Relaterade Artiklar

Back to top button