Hur skapar man en loop på Audacity?

audacity handledning

Slingor är på modet, särskilt inom musik. De gör det till exempel möjligt att förvandla några sekunders trummor till en lång truminspelning. Slingan kan i detta fall göra det möjligt att skapa ett ackompanjemang från en kort inspelning. Du kan också skapa en ljudplatta genom att loopa ett prov av musik.

För att göra en loop är det inte så svårt för Audacity. Var noga med att välja det ljudstycke du vill upprepa. Att markera valet på rätt sätt är viktigt för att slingan ska låta jämn och inte låta hackig.

För att tydligt definiera ditt val, tveka inte att förstora ditt ljud för att få en exakt bild. När du har gjort ditt val, gå till “Effekter” och “Upprepa”. Du kan sedan i det nya fönstret välja hur många repetitioner du vill ha. Du behöver bara validera för att ställa in slingan.

Audacity Upprepningar Hur man skapar en loop.png © Audacity

Observera att de upprepade delarna placeras bredvid originalvalet. Så om du väljer en del i mitten av spåret, kommer slingan att vara i mitten av spåret, till höger om det valda stycket. Låt oss också indikera att du kan loopa ett urval men också ett spår eller ett klipp.

Nytt sedan version 3.1. Audacity, du kan dra nytta av loop-knappen. För att göra detta, välj en del av ditt spår och aktivera sedan knappen “Loop on/off (l)” som finns i “Transport”-verktygsfältet. Efter att ha klickat på den får knappen en ljusare grå färg. Det betyder att det fungerar. Du behöver bara klicka på play-knappen för att spela slingan oändligt. För att stoppa denna loop-effekt, tryck på “Shift” och loop-tangenten.

Hitta alla våra serier av tutorials på Audacity

Relaterade Artiklar

Back to top button